Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

​У Львові покажуть мюзикл «Пригода Святого Миколая»

Свята наближаються! Мистецькі колективи Львова готуються до новорічно-різдвяних імпрез, зокрема – до Дня святого Миколая, який, як відомо, 19 грудня приносить чемним діткам подарунки.

Музичний гостинець для маленьких львів’ян готує й хорова капела «Дударик», котра у супроводі естрадно-симфонічного оркестру Rock Orshestra та за участі солістів Оксани Мухи, Тараса Різняка та В'ячeслава Сінчука - 16, 17 та 18 грудня покаже у філармонії та у кінотеатрі ім. Довженка мюзикл-казку «Пригода Святого Миколая». 

На сцені Ангели, Ангелята, Чортик, Чортенята і Кіт змагатимуться в музичних баталіях із силами мороку і повернуть у наш світ Святого Миколая, бо сили Добра завжди перемагають, якщо об’єднуються. Допомагатиме силам Світла і Маленький Принц, який ненадовго залишив свою крихітну Планету і триматиме оборону разом із малечею. Бо хто, як не він, вміє дарувати Світло?

У боротьбі Добра та Зла братимуть участь й улюблені хіти усіх часів і народів (James Brown «I feel good», AC/DC «Highway to hell», Queen «We are the champions», Chuck Berry «Johney B. Good», the Beatles «Hey jude», Adele «Skyfall», Scorpions «You and I», Leonard Cohen «Halleluia», Eric Clapton – «Tears In Heaven»).

Організатори дійства обіцяють тільки живий звук, неповторне аранжування і, звісно ж, приємні подарунки!

«Чудова ідея директора «Дударика» Дмитра Кацала втілена», – говорить виконавиця ролі Мудрого Кота, котрий має всіх зрозуміти і примирити, співачка Оксана Муха. – Дмитро самостійно вигадав історію, обрав відповідні хіти, написав тексти, аранжування. Що тут додати? Маємо радість всі вкупі – разом зі святим Миколаєм!».

«Пригода Святого Миколая» – це направду дуже цікаве дійство. І не тільки для дітей, а й для дорослих, – вважає виконавець ролі Чортика В'ячeслав Сінчук. – Це вистава про Добро, якого тепер в нас дуже мало, а Зло у нашій виставі все ж стає на бік Добра. На жаль, люди зараз більше почали вірити у Зло. У першу чергу, я б сказав, що ця вистава є наукою для дорослих і приклад, як виховувати своїх дітей».

А ще музиканти говорять, що мюзикл на одну дію «Пригода Святого Миколая» – це творчий експеримент, спроба відкрити українському глядачеві світову традицію сімейного перегляду новорічних вистав у найкращих традиціях.

Щодо самого директора хорової капели «Дударик» Дмитра Кацала, то він уже запрошує всіх небайдужих доєднатися до доброї ініціативи «Дударика» та КЦ Довженка «Подаруй особливій дитині свято», що цього року охоплює 250 діточок з особливими потребами з Буківського та Роздільського будинків-інтернатів, НРЦ «Джерело», львівських шкіл-інтернатів для дітей із вадами зору та вадами слуху, вихованців спільноти «Віра і світло», і придбати діточкам квитки на мюзикл-казку «Пригоди Святого Миколая» у кінотеатрі Довженка 18 грудня. «Зі свого боку, капела організовує доїзд та повернення дітей, супровід і саме Свято», – пише Дмитро Кацал на своїй сторінці у Фейсбуку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ