Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові понад 100 сходових кліток облаштували новими вікнами

У будинках, де мешканці найкраще оплачують за комунальні послуги, районні ЛКП встановлюють нові енергоощадні вікна. За інформацією районних адміністрацій, протягом січня-лютого 2012 року по м. Львову встановлено енергозберігаючі вікна вже у понад 100 під’їздах. Зокрема, у Франківському районі від початку року встановлено такі вікна у 20 під’їздах, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили у Франківській районній адміністрації, у січні 2012 року було встановлено нові пластикові вікна площею 95,14 кв. м на суму 53,615 тис. грн. у 9 під’їздах, у лютому – площею 103,85 кв. м на 58,476 тис. грн. в 11 під’їздах. Протягом 2011 року у Франківському районі було встановлено пластикові вікна площею 278,6 кв. м на 146,7 тис. грн. у 27 під’їздах.

«Такі роботи у нашому районі проводяться за кошти ЛКП, починаючи з жовтня минулого року. Роботи проводяться за рахунок тих коштів, які можуть ЛКП акумулювати за збір квартирної плати. Ми хочемо таким чином показати мешканцям, що у тих під’їздах, де немає боргу, ми можемо замінити такі вікна, які цього потребують. Мешканці навіть самі розуміють і працюють із тими боржниками, що є в під’їзді, щоб були встановлені вітражі так само, як і в сусідньому будинку.

Таким чином, у теперішніх фінансових умовах, в яких є ЛКП, ми стараємося вирішувати ті проблеми з вікнами, які потребують негайного проведення заміни», - заступник начальника відділу житлового господарства Франківської РА Василь Паливода.

«Роботи проводяться за графіком, який є розроблений у ЛКП «Магістральне», відповідно до якого ми щомісяця в кожному будинку стараємося позамінювати вікна на сходових клітках. Критерії у нас такі, що по під’їзду, де немає заборгованості, замінювати вікна на нові пластикові, які є енергозберігаючими. Звичайно, до уваги береться стан існуючих вікон та потреба в їх заміні. Роботи здійснює підрядник, з яким ми маємо укладений договір», - зазначив директор ЛКП «Магістральне» Юрій Спринь.

Крім того, від початку березня 2012 року у Франківському районі заплановано встановити енергоощадні вікна на сходових кітках будинків такими комунальними підприємствами: ЛКП «Затишне» - 3 під’їзди, ЛКП «Львівський ліхтар» - 12 під’їздів, ЛКП «Вулецьке» - 4 під’їзди, ЛКП «Сонячне» - 13 під’їздів, ЛКП «Навколо базару» - 12 під’їздів, ЛКП «Магістральне» -12 під’їздів, ЛКП «Листопадове» -12 під’їздів, ЛКП «Сокільницьке» - 8 під’їздів, ЛКП «Південне» - 13 під’їздів, загалом 89 під’їздів.

За інформацією районних адміністрацій, протягом січня-лютого 2012 року по м. Львову встановлено енергозберігаючі вікна вже у понад 100 під’їздах.

Нагадаємо, практика встановлення енергоощадних вікон для мешканців, які найкраще оплачують за комунальні послуги, була розпочата ще у вересні у 2011 року. Загалом по місту минулого року понад 114 під’їздів були обладнані новими енергоощадними вікнами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ