Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові зробили ставку на громадський електротранспорт

У Львові рівень використання громадського електричного транспорту у місті має становити не менше 40%, а комунального – не менше 50%. Таких результатів очікують від реалізації концепції розвитку електромобільності, яку ухвалили 5 січня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

На думку працівників ЛМР, втілення концепції дасть змогу зменшити рівень забруднення повітря та шумового навантаження.  Також сприятиме досягненню містом поставлених цілей щодо зменшення викидів парникових газів на 20 відсотків до 2020 року.

Автори конфепції сподіваються підвищити енергоефективність міста, зменшити споживання палива на основі викопних джерел енергії, зменшити залежність міста від імпортного палива. До того ж, отримати більш збалансовані електромережі, через ріст споживання енергії від використання електромобілів у нічний час. Робляв ставку і на залучення інвестиції у нову галузь електромобільності.

Основні цільові показники на 2025 рік:

  • зменшення забруднення повітря та шумового навантаження на 20%;
  • збільшення кількості електричних транспортних засобів до 20% від загальної кількості зареєстрованих у м. Львів;
  • розвинута мережа електричних зарядних станцій у межах 15 хв. пішої доступності від будь-якої точки міста;
  • рівень використання громадського електричного транспорту у місті має становити не менше 40%, а комунального – не менше 50%;
  • щорічна виставка інновацій у сфері електричного транспорту.

Також працівники управління інформаційних технологій ЛМР впевнені, що наявність потужних наукових-технічних можливостей та виробничий потенціал м. Львова, зокрема на базі концернів “Електрон“, ЛОРТА та інших може стати потужним підгрунтям для розвитку системи електромобільності не тільки у місті, але й у регіоні та державі в цілому.

Зусилля промисловості та влади необхідно об’єднати, як для розвитку наявної мережі громадського електротранспорту міста (трамваї, тролейбуси), так і приватного (електромобілі та інфраструктура для них), як відповіді на сучасні виклики. Львів повинен використати стрімкий розвиток сфери електромобільності та увійти у перспективний напрямок науки та промисловості завдяки підтримці місцевих освітніх, наукових та бізнесових інституцій. 

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ