Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові понад 80 дітей отримали допомогу від пластичного хірурга з Німеччини

Упродовж тижня у Львові вкотре із благочинною місією перебував відомий пластичний хірург з Німеччини – професор Клаус Екснер. На базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні знаний доктор проконсультував понад 50 та спільно з львівськими хірургами прооперував 29 дітей зі складними вродженими і набутими вадами зі всієї України. Про це повідомили 15 липня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

«Це дуже різні операції, багато дітей мають вроджені вади обличчя – не можуть відкрити свої повіки і тому мусять ходити, закидаючи голову, щоби щось бачити. Багато дітей постраждали внаслідок травм і, відповідно, мають наслідки цих травм, які ми також стараємося лікувати. Є дітки з гемангіомами, є дуже багато різних випадків, і ми стараємося в силу своїх можливостей допомогти їм», - зазначив у коментарі професор Клаус Екснер.

Зокрема, йдеться про такі вади у дітей, як вроджений птоз верхньої повіки, вроджена деформація вушної раковини, гемангіоми, посттравматичні рубці, постопікові рубці. Операції професор провів спільно з українськими лікарями.

Керівник 8-ї міської лікарні Василь Трунквальтер зазначив, що це уже 13-тий візит відомого німецького хірурга до Львова за останні 9 років. Співпраця з Клаусом Екснером триває з 2012 року, коли він приїхав до Львова під час футбольного чемпіонату «Євро-2012», щоби  впродовж тижня безкоштовно оперувати дітей у межах доброчинної ініціативи німецьких вболівальників «BigShoe». З того часу професор Клаус Екснер двічі на рік (зазвичай весною та восени) приїздить до Львова і допомагає дітям у лікуванні складних вроджених чи набутих вад, ділиться досвідом з львівськими колегами.

Загалом за період співпраці Клаус Екснер оглянув близько 700 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, раневими дефектами, та разом з українськими лікарями прооперував 280 хворих з усіх областей України.

До слова, цей тижневий візит німецьких лікарів до Львова профінансував український футболіст Олександр Зінченко, за що лікарі йому щиро вдячні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ