Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

У Львові порівняють об’єктивність чехів та росіян щодо діяльності УПА

У рамках проекту «Міжнародна інтерпретація діяльності УПА – шанси на об’єктивність» 7 листопада у Львівському Палаці мистецтв відбудеться показ закордонних документальних фільмів про ОУН-УПА, знятих кінематографістами країн, які у той історичний період були опонентами ОУН-УПА (Чехії та Росії). Про це сьогодні, 1 листопада, під час презентації проекту повідомив модератор проекту, кінознавець, громадський діяч, доктор технічних наук Олег Яськів.

Глядачам представлять чеський телевізійний фільм “Banderivci” (реж. Martin Pekarek, Ales Koudela, 2011р.) та російський телевізійний фільм “Бандеровцы – война без правил” (реж. Анна Богуславская, 2004). Після перегляду фільмів відбудеться дискусія.

До участі в проекті запрошені провідні історики – фахівці з дослідження визвольних змагань під час Другої світової війни, політологи, культурологи, представники консульств Чехії, Росії та інших країн, які брали участь у Другій світовій війні.

Нагадаємо, що сьогодні, 1 листопада, у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці розпочався проект «Міжнародна інтерпретація діяльності УПА – шанси на об’єктивність». Участь у заході взяли генеральний консул Чеської республіки у Львові Давід Павліта та перший заступник голови Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій.

В основу фільму чеські автори на чолі з режисером Алешем Коуделою поклали свідчення очевидців боротьби УПА за незалежність України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ