Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові порушено кримінальну справу через земельні афери довкола Євро-2012

09.03.2010 прокуратурою Залізничного району м. Львова, за зібраними працівниками УБОЗ ГУМВС України у Львівській області матеріалами дослідчої перевірки порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах службовими особами ТзОВ бюджетних коштів, виділених на виконання цільових державних програм пов’язаних з підготовкою міста Львова до проведення фінальної частини чемпіонату з футболу «ЄВРО 2012», – повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

 

Попередньою перевіркою встановлено, що ТзОВ з метою отримання відшкодування коштів з державного бюджету за викуп об’єктів приватної власності, що розміщені на земельній ділянці, виділеній для будівництва нового аеровокзалу (терміналу) для суспільних потреб, вчинили службове підроблення та привласнення грошових коштів, а саме 10 квітня 2008 року склали фіктивний договір купівлі-продажу нерухомого майна про те, що будівлі, які розташовані у м. Львові по вул. Любінська, 168 «в», перейшли на праві власності до ТзОВ, що не відповідає дійсності. В подальшому, службові особи ТзОВ звернулись в ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» із заявою про виготовлення технічної документації і дублікату реєстраційного посвідчення на будівлі товариства та видати витяг з реєстру прав власності для відчуження будівель в цілому подавши при цьому вищевказаний договір купівлі-продажу нерухомого майна.

 

Підставою для реєстрації ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» прав власності на вище перелічене нерухоме майно за ТзОВ послужив оригінал договору купівлі-продажу нерухомого майна, який в квітні 2008 року було подано в ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» службовими особами ТзОВ.

 

Проведеним почеркознавчим дослідженням встановлено, що підписи службових осіб під оригіналом вищевказаного договору купівлі-продажу  нерухомого майна є підробленими.

 

09.10.2009 року між ТзОВ та Управлінням капітального будівництва Львівської облдержадміністрації, укладено договір купівлі-продажу нерухомого майна, предметом якого став викуп для суспільних потреб (будівництво пасажирського терміналу аеропорту «Львів») нерухомого майна, розташованого за адресою: м. Львів, вул. Любінська, 168 «в», загальною вартістю 725 463 грн., яку покупцем повністю сплачено продавцю 28.10.2009 року.

 

Розслідування кримінальної справи проводить прокуратура Залізничного району м. Львова, оперативне супроводження забезпечує відділ боротьби з ОГ і ЗО економічної спрямованості УБОЗ ГУМВС України у Львівській області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ