Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові поставили на облік маже 4 тис. переселенців

Відділи управління соціального захисту у Львові вже облікували 3,9 тис. осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року N 509 затверджено Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Довідка є документом, який видається громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на території України і переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції (далі - особа, яка переміщується).

Для отримання довідки повнолітня особа, яка переміщується, звертається особисто або через законного представника із заявою про взяття на облік до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад (далі - уповноважені органи).

У разі, якщо особа, яка перемістилася, прибула для подальшого розміщення до регіонального штабу з питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, заява подається до посадової особи уповноваженого органу, яка залучена в установленому порядку до участі в роботі регіонального штабу.

У день подання заяви уповноваженим органом безоплатно видається довідка, підписується посадовою особою уповноваженого органу та затверджується печаткою.

«З моменту набрання чинності норм цієї Урядової постанови відділи управління соціального захисту у Львові вже облікували 3870 осіб, в тому числі 1895 сімей. З числа вже облікованих особи працездатного віку становлять 1746. Отож, хочу наголосити, що особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції для постановки на облік у Львові слід звернутись до «Єдиних приймалень» районних відділів управління соціального захисту», - розповів в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Важливо! Постановою КМУ від 05.11.2014р. № 637 «Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції» установлено, що призначення та продовження виплати пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, здійснюються за місцем перебування таких осіб на обліку, що підтверджується довідкою, виданою, згідно з Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509.

Зазначені виплати, що призначені або продовжені відповідним особам до набрання чинності цією постановою, здійснюються за фактичним місцем їх проживання (перебування) у разі видачі їм до 31 грудня 2014 р. такої довідки.

Прийом громадян у «Єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13 до 19 год.; вівторок-четвер – з 08 до 19 год.; п’ятниця – з 09 до 14 год.

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі «онлайн» та дізнатись більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ