Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові представлять фотобачення культури хасидів

Сьогодні, 26 березня, у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи відкривається фотовиставка Тадеуша Рольке «Ми тут були». Про це повідомили організатори.

 

На виставці буде представлено 40 чорно-білих фотографій, які присвячені залишкам культури хасидів на території України та Польщі. Це світлини таких українських міст як Белз, Меджибіж, Брацлав, Гусятин та інші. Як наголосив автор, ці світлини – це символічний і особистісний показ минулого. Головна мета – показати сліди культури, яка майже зникла після II Світової війни.

 

«Я присвячую ці фото людям, які померли не своєю смертю, - розповідає Тадеуш Рольке. – Також ці світлини для молодих людей, котрі повинні знати, на якій землі вони живуть. Я хочу розбудити їхню свідомість. Культурою хасидів зацікавився 15 років тому, коли до рук потрапила книжка Мартіна Бубера. З того часу зробив сотні фотографій пам’яток архітектури, частина з яких вже втрачена або в дуже занедбаному стані.”

 

Це 8 виставка цього проекту Тадеуша Рольке. До цього його світлини виставлялися у Польщі, Німеччині та Франції. Серед представлених у Львові фотографій є декілька таких, які ще ніколи не були експоновані. Також Тадеуш Рольке є автором книжки «Ми тут були», котра розповідає про культуру хасидів.

 

Виставку можна оглянути до 25 квітня у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи, що знаходиться за адресою м. Львів, вул.. Богомольця 6.

 

 

Довідка

Хасидизм - релігійна течія в іудаїзмі, яка виникла у першій половині XVIII століття і охопила єврейське населення Поділля, Волині, Галичини, та швидко поширилося в Литві, Білорусії, Румунії, Угорщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ