Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові представлять книжку Лесі Храпливої-Щур про життя і боротьбу воїнів УПА

24 листопада о 15.00 в аудиторія 204 головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» (вул. С. Бандери, 12, ІІ-ий поверх) відбудеться презентація книги Лесі Храпливої-Щур «У темряві» за участі Фіделя Сухоноса – видавця книги та автора книг про життя українців за кордоном. Про це повідомили організатори.

У видавництві «Пороги», що у Дніпропетровську, побачила світ книжка відомої української письменниці, пластової діячки і педагога в діаспорі Лесі Храпливої-Щур «У темряві». Ця збірка складається з коротких оповідань-нарисів про життя та боротьбу воїнів УПА. Важливо, що вона вийшла на сході України. Головною її цінністю є те, що для вдумливих та неупереджених читачів, вона може стати правдивим відкриттям з історії України.

У Львові книжку презентуватиме її видавець – Фідель Сухоніс, письменник, шеф-редактор журналу «Бористен» (м. Дніпропетровськ). Як зазначено у післямові, – це вже друге, доповнене видання, бо перше побачило світ на еміграції у далекому 1959 році. Водночас, – це, вірогідно, перше видання цієї книжки в Україні.

На презентації також говоритимуть про наукові дослідження творчого доробку та художній світ Лесі Храпливої-Щур, про зв’язки письменниці з Україною.

Прозвучить фрагмент із оповідання «Вірші» з книжки «У темряві» у виконанні студентів факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені І. Франка.

На презентації виступлять: Ігор Калинець, поет і громадський діяч, лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка, Ярослав Гарасим, доктор філологічних наук, декан філологічного факультету Львівського національного університету імені І. Франка, Ярослав Лемик, головний редактор журналу «Світ дитини».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ