Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові представлять кращі винаходи студентів університетів

Протягом 3 днів, з 21 по 23 квітня у Львівському Палаці Мистецтв на «Фестивалі Науки-2010» буде представлено інноваційні наукові проекти у галузях біотехнологій, інженерної механіки, електроенергетики, фармацевтики та IT-технологій. Подія відбувається в рамках заходів «Інноваційної весни» у Львові за підтримки Львівської міської ради, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Серед найоригінальніших наукових винаходів - розробки учнів секції інформатики  Малої академії наук: система аналізу і корекції рухів людини під час виконання фізичних вправ («Віртуальний тренер»), система планування маршрутів мобільних роботів на основі генетичних алгоритмів («RoboWay»), реабілітаційна гра для дітей з дитячим церебральним паралічем («Космічне тренування»).

 

 Національний університет імені І.Франка представить серію цікавих експериментальних дослідів у лабораторіях хімічного факультету з органічної та неорганічної хімії - «Цікава хімія», проект фізичного факультету «Демонстрація дифракції та інтерференції світла», Науково-технічний і навчальний центр низькотемпературних досліджень.

 

Львівський національний аграрний університет вивів нові сорти картоплі селекції, як альтернативу застосуванню хімічних засобів захисту рослин і ефективний засіб одержання екологічно чистої продукції.

 

Національний університет «Львівська політехніка» подасть свої проекти в галузі інженерної механіки. 

 

Окрім виставки експонатів, передбачено також проведення майстер-класів з графічного дизайну, олімпіади з інформатики серед учнів львівських шкіл.

 

Під час «Фестивалю науки» працюватиме вібраційний бункерний живильник, автомобільний мобільний робот, де разом з науковцями можна буде оцінити і визначити якість косметичних засобів, поспостерігати за живими об’єктами з допомогою мікроскопа.

 

«Проведення такого заходу дасть змогу привернути увагу мешканців до науки та дати новий імпульс для нових відкриттів. Такі заходи, в першу чергу, спрямовані на розвиток та створення інноваційної інфраструктури та залучення інвестицій в сферу економіки міста. А інвестиції можливі лише тоді, коли про проекти будуть знати, коли наші науковці зможуть на рівних говорити з бізнесменами. Для цього потрібно в першу чергу підіймати статус науковця-дослідника. Науковець має бути в центрі уваги», - зауважила начальник відділу економічного розвитку Вікторія Довжик, начальник відділу економічного розвитку Львівської міської ради.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ