Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові представникам Ради Європи доповіли: національним меншинам живеться добре

23 січня перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Матолич провів зустріч із делегацією експертів Консультативного комітету Рамкової конвенції про захист національних меншин Ради Європи на чолі з президентом комітету Райнером Гофманном. Метою цього візиту є здійснення моніторингу виконання Україною положень даної конвенції. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

На зустрічі були присутні члени Консультативного комітету Рамкової конвенції про захист національних меншин РЄ Гьержи Сінані, Александра Бояджієва, Шарлотте Альтенхюнер-Діон в складі іноземної делегації, а також начальник відділу національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Держко, начальник управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації Лев Захарчишин.

Богдан Матолич коротко проінформував іноземних гостей про становище національних меншин на Львівщині та особливості їх взаємодії з владою, повідомивши, що при Львівській облдержадміністрації з 1997 року діє Рада голів громадських об’єднань нацменшин Львівської області, а також відділ національностей та релігій апарату облдержадміністрації. Також він розповів про особливості фінансування заходів, що проводять національні меншини та звернув увагу на лояльність влади та її толерантне ставлення до цих подій. 

Начальник відділу національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Держко, відповідаючи на питання експертів, зазначив, що обласна влада усіляко допомагає громадським організаціям національних меншин у реєстрації та розміщенні їхніх представництв, проведенні ініційованих ними фестивалів, відзначенні різноманітних пам’ятних дат, державних свят тощо. Також він повідомив, що Львівською облдержадміністрацією на обласному телебаченні організовано показ відеоролику, щодо захисту прав національних меншин, який з квітня 2011 року вийшов в ефір 93 рази. Ігор Держко наголосив, що на сьогодні не було жодної кримінальної справи щодо вияву расизму чи ксенофобії. Він проінформував про основні заходи, які незабаром проводитимуться за участі національних меншин, зокрема, про вшанування пам'яті жертв Голокосту, нагородження Праведників народів світу, річницю з дня смерті Володимира Висоцького. 

Своєю чергою начальник управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції Лев Захарчишин розповів про те, що Галичина має великі традиції полікультурності окремих національних груп, адже у Львові акредитовано понад 20 генеральних та почесних консульств іноземних держав. Він також наголосив на тому, що з боку органів місцевої влади створюються максимально сприятливі пільгові умови для надання приміщень відповідним представництвам та громадським організаціям національних меншин. 

На завершення зустрічі президент Консультативного комітету 

Рамкової конвенції про захист національних меншин Ради Європи Райнер Гофманн подякував за надану інформацію та висловив сподівання на подальшу співпрацю та інформаційну підтримку для підготовки звіту щодо проведеного моніторингу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ