Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові представили нову систему контролю енергоощадності бюджетних будівель міста

Нову систему контролю енергоощадності бюджетних будівель міста представила сьогодні під час брифінгу начальник відділу енергоменеджменту Львівської міської ради Мар’яна Бохонко. Сертифікат у вигляді великого кольорового плаката демонструє ситуацію рівня затратності будівлями енергії, а також викиди в атмосферу вуглекислого газу. Існує п’ять рівнів ефективності витрати енергоресурсів. Найбільше витрачають дитячі садочки та лікарні. Це пов’язано з специфікою їх роботи. Адже середня температура в садочку має бути вищою, ніж наприклад у школі. Багато затрачають ресурсів і в міській раді – її показники на рівні 5-6. Абсолютних лідерів чи розтратників немає – говорять в міській раді – іноді один показник може бути високим, а інший дуже низьким.
Львів перше місто в Україні, яке реалізувало цей проект, тому його реалізація є майже безкоштовною, затрати стосуються лише роздруку плакатів. Також цей проект запроваджують у Івано-Франківську.
Зараз такі інформативні плакати з даними за 2007 рік розміщено у 357 установах – дитячих садочках, школах, лікарнях, адміністративних будівлях. На початку 2009-го поруч розмістять плакати з даними за 2008 рік. «Ми зможемо порівняти, як змінилася затратність енергії у установах, зокрема після заміни вікон, кранів, ламп, і яка доцільність усіх цих заходів» - розповіла Мар’яна Бохонко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ