Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентовано новий скелелазний стенд

Сьогодні у Львові під час відкритого кубку Львівської області зі скелелазіння відбулася презентація нового скелелазного стенду, на якому власне і відбуваються змагання. У Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини вже діє болдирінговий стенд, проте його потужностей не вистачало для проведення у Львові великих змагань і було замало для потреб навіть самих спортсменів. Восени 2005 року львівські скелелази звернулися з проханням допомогти збудувати новий великий стенд до голови наглядової ради ВАТ концерн „Галнафтогаз” Віталія Антонова та генерального директора ВАТ „Концерн „Хлібпром”” Вадима Вишневського, які раніше також активно займалися альпінізмом та скелелазінням. Вони власне і допомогли зреалізувати ідею побудови нового стенду у Львові та допомогли коштами.
Стенд споруджено за модульним принципом і за потреби його можна розбирати та переносити в інші зали, або ж встановлювати на відкритих майданчиках в місті. Це єдиний стенд такого класу в Україні, його конструкція дає можливість моделювати траси різної складності.
Як розповів „Гал-info” президент гірського клубу „Екстрем” Сергій Федірко новозбудований львівський стенд є одним з найбільшим в Україні, загальна площа його поверхні становить 100 квадратних метрів. Поява стенду дасть поштовх для розвитку скелелазіння в місті, адже Чортові Скелі та Скелі Довбуша, які розташовані неподалік від Львова дають хорошу перспективу для розвитку скелелазіння в регіоні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ