Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували Державний стандарт якості соціальних послуг, що надаються у ході інтегрованого навчання

Сьогодні під час „круглого столу” „Права дітей з особливими потребами на освіту, догляд та реабілітацію та їх реалізація в Україні” відбулася презентація Державного стандарту якості соціальних послуг, які надаються у ході інтегрованого навчання. Ці стандарти нещодавно були розроблені групою фахівців з різних регіонів України і вже є затвердженими державою. Розробку стандартів профінансував Світовий банк.
Як розповіла під час презентації заступник директора дитячого оздоровчого центру „Шанс”, що у Білій Церкві, Тамара Луценко, у цій програмі йдеться про супровід неповносправних дітей, якого вони потребують у процесі інтегрованого та інклюзивного (рівний доступ) навчання.
„Основними принципами цих стандартів є доступність послуг, індивідуальність підходу та якісні характеристики комплексу послуг, які мають отримувати неповносправні діти”, — сказала під час „круглого столу” Тамара Луценко. Також актуальним є сьомий розділ цієї програми, який передбачає надання певних пільг тим людям, які працюють з неповносправними дітьми, однак ця декларація потребує ще законодавчого підтвердження.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ