Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові презентували „Екодім – проект будинку з низьким споживанням енергії”

У Львові презентували „Екодім – проект будинку з низьким споживанням енергії”. Це відбулося на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему «Перспективи малої енергетики в Україні: чи здатні львівські підприємці допомогти державі у розв’язанні енергетичної кризи.
За словами шеф-редактора видавництва „ЕКОінформ” Оксани Денис, технологія базується на принципах отримання тепла від сонця і землі, мінімізації до нуля тепловитрат та максимального використання тепла, утвореного у будинку.
Фундамент будинку створений на спеціальній основі,  а саме лежить в резервуарі вистелений твердою гідроізоляційною пінополістиральною плитою, що утворює акумулятор тепла для будинку. Дах будинку будується із пінопластових плит товщиною 30 см, які абсорбують сонячну енергію труб і дахового покриття, накопичене тепло скеровується до  збірника для приготування води. Вода для побутових потреб може нагріватися до +35, а якщо потрібно отримати воду вищої температури – вмикається проточний електронагрівач. Стіни будинку виготовляються також з пінопластових плит товщиною 12,5 см, які з’єднані пористим бетоном з другою  пінопластовою плитою також ж товщини. Між ними розташовані труби для створення температурного бар’єру, який вирівнює температуру, – розповіла Оксана Денис.
  Окупність такого проекту в наших умовах, коли вартість газу є мінімальною, - 16 років, при існуючих європейських цінах на газ окупність такого проекту – за два-три опалювальні  сезони.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ