Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові презентували фільм «Той, хто розбудив кам’яну державу» про В’ячеслава Чорновола

Фільм «Той, хто розбудив кам’яну державу» про В’ячеслава Чорновола презентував учора, 10 серпня, у Львові Народний Рух України, — повідомив «Гал-info» голова ЛКО НРУ, народний депутат Ярослав Кандьор. Як переконаний Кендзьор, цей фільм «має допомогти Україні стати на ноги, а українцям – допомогти нарешті усвідомити, хто вони такі».
 Презентація фільму відбулася вже у 18 областях й почалася зі сходу України, а от закінчать презентувати стрічку у Києві 21 серпня. Як пояснив Ярослав Кендзьор, рухівцям було дуже важливо побачити реакцію на фільм про дисидента, провідника українського національного руху 80-90-х років саме мешканців Східної України, особливо у світлі останніх політичних подій у нашій державі. Як каже нардеп, попри невелику наповненість залів у деяких областях, в цілому стрічка сприймалася дуже добре. Натомість під час презентації фільму у Львові, за його словами, у кінотеатрі «Кіно» був повний аншлаг.
 «Всі 900 місць кінотеатру були зайняті, крім цього дуже багато людей стояли чи сиділи на поручнях. Як запевнив режисер стрічки, такої атмосфери та таких вдячних глядачів, як у Львові, ніде більше не було», — наголосив Ярослав Кендзьор.
 Режисером та автором фільму про В’ячеслава Чорновола став Володимир Онищенко. В основу фільму покладено документальні зйомки про життя В’ячеслава Чорновола з особистого архіву Ярослава Кендзьора. Стрічка «Той, хто розбудив кам’яну державу» знята з ініціативи та на замовлення Народного Руху України. Як зазначив Ярослав Кендзьор, бюджет фільму просто смішний, адже в основному це документальні зйомки.
 «Спочатку фільм планували зняти на 30 хвилин, але коли режисер опрацював документальний матеріал, який я йому надав, то, звичайно, збільшив хронометраж фільму до 1 години 34 хвилин», — говорить Ярослав Кендзьор.
 За словами нардепа, крайова організація НРУ планує презентувати фільм про В’ячеслава Чорновола у всіх районах Львівської області. Крім цього, рухівці домовляються, щоб до Дня Незалежності стрічку показали на УТ-1, а Ярослав Кендзьор вже домовився, щоб фільм «Той, хто розбудив кам’яну державу» показали на Львівському державному телебаченні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ