Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували фотоальбом «Вернись із спогадів... Володимир Івасюк»

Сьогодні у Львові презентували фотоальбом «Вернись із спогадів... Володимир Івасюк» - повідомляє Львівський прес-клуб. Автор ідеї, макету і упорядник фотоальбому Любомир Криса зазначив, що основою книги, в якій видруковано понад 800 фотографій, стали світлини з сімейного архіву родини Івасюків, більшість з яких виготовлена самим Володимиром Івасюком, що мав хист до фотосправи. Також до альбому увійшли фотографії ще 13-ти авторів – професіоналів і любителів фотомистецтва, які добре знали Володимира Івасюка і мали нагоду зафіксувати на плівці особливі миті його короткого, але яскравого життя.

Тексти до фотоальбому написали сестри Володимира Івасюка – Галина і Оксана, а також Любомир Криса та Олег Василишин. Альбом поділений на кілька розділів: «Родовід Володимира Івасюка», «Наш брат», «Життєвий шлях композитора», «Крила творчості», «Листи до рідних і знайомих», які відкривають читачам як значущі, так і маловідомі сторінки з життя відомого композитора.

Над упорядкуванням фотоальбому, присвяченого 60-літтю композитора і поета Володимира Івасюка, Любомир Криса, чоловік Галини Івасюк, працював майже п'ять років. Книга вийшла накладом 3 000 примірників.

Депутат Львівської обласної ради, співзасновник громадського об'єднання «Мистецький фонд імені короля Данила» Степан Кубів та радник віце-прем'єр-міністра України з гуманітарних питань, співзасновник благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Орест Чебеняк повідомили про те, що українські меценати готові підтримати цей видавничий проект і надалі. У нових доповнених виданнях фотоальбому світ зможуть побачити досі невідомі фото Володимира Івасюка з архівів його друзів і знайомих, а також цікаві спогади про композитора.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ