Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували книгу „Українська Повстанська армія. Історія нескорених”

Книжка „Українська Повстанська армія. Історія нескорених” – це новий аргумент на користь УПА як визвольного руху за незалежність України і це також повне та ілюстроване видання про історію учасників визвольних змагань. Про це сьогодні на презентації книги зазначив директор Центру досліджень визвольного руху Володимир В’ятрович.
«Ми сьогодні раді презентувати результати нашої чотирирічної праці. За 16 років незалежності з’явилося багато наукових досліджень. Наше ж науково-популярне видання є містком до сприйняття інформації про УПА у суспільстві. У книжці є окремі розділи про романа Шухевича та Український Червоний Хрест», – розповів Володимир В’ятрович.
Він зазначив, що самі читачі будуть інтерпретаторами книжки, адже вони самі аналізуватимуть ті витяги з документів, які там подані.
«У книжці розміщені фотосвітлини з Галичини, Карпат, з Волині, із Закерзоння. Ми їх отримали з державних архівів та приватних збірок в Україні та за кордоном», – зазначив Володимир В’ятрович.
Святослав Шеремета, начальник управління з питань внутрішньої політики ЛОДА, подякував усім працівникам Центру та зазначив, що символічним є те, що книгу створили молоді історики.
«Сподіваюсь, що цього року УПА все ж таки визнають воюючою стороною. Зараз ВРУ дає 228 голосів, які представляють українські сили і будуть голосувати за визнання УПА», - сказав Шеремета.
Голова Львівського братства УПА Олесь Гуменюк зазначив, що цьогоріч уперше за 16 років повстанці з усієї україни приїдуть до Києва на відзначення річниці, урочистості відбуватимуться в Палаці «Україна». За словами Олеся Гуменюка, по 100 юнаків у повстанській формі поїдуть до Києва з Тернопільської та Львівської областей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ