Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували музей пам’яті воїнам-«афганцям»

Сьогодні, 17 лютого, у Львові, з нагоди 21 річниці виводу радянських військ з Афганістану, відбулася презентація музею пам’яті воїнам-«афганцям». У заходів взяли участь представники Шевченківської райдержадміністрації, Західного оперативного командування та ветеранських організацій міста. Почесними гостями презентації стали учні загальноосвітньої школи №20, – повідомили у Західному регіональному медіа-центрі Міноборони України.

 

«Це унікальний виставковий комплекс, єдиний на Львівщині, - зазначив голова Львівської обласної організації Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану Михайло Магеровський. – Музей створювався власноруч і за кошти членів спілки. Ми вирішили питання, щоб нам надали закинуте напівпідвальне приміщення, де колись вже був музей «афганців», зібрали світлини та елементи одягу учасників. Сьогодні тут є понад 300 унікальних експонатів. На черзі - облаштування каплички та зовнішнього вигляду експозицій.»

 

Голова Шевченківської районної організації воїнів-«афганців» Микола Костів розповів, що музей створений насамперед для школярів. Адже молодь мало знайома із тією війною, а це заохотить нове покоління ввічливо ставитися до ветеранів.

 

«Приємно, що діти з цікавістю розглядають експонати, фотографуються біля них. Своєю присутністю вони пошановують полеглих воїнів, - підкреслив Микола Костів».

 

Гості приготували для воїнів-інтернаціоналістів коротку концертну програму, а господарі, своєю чергою, пригостили дітей солодощами.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ