Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували нові видання «Червоної книги» та «Зелену книгу»

Учора, 17 березня, під час засідання управління охорони навколишнього середовища у Львівській області начальник управління Богдан Матолич презентував нові видання «Червона книга України. Рослинний світ», «Червона книга України. Тваринний світ» та «Зелена крига України».

 

За словами Богдана Матолича, востаннє «Червону книгу» видавали близько 13 років тому. «Від часу останнього видання чисельність рослин у флорі зменшилась, деякі види, які описані в попередніх книгах, останні 10 років уже в природі України неможливо знайти. Працюючи над новим виданням «Червоної книги. Рослинний світ» вилучили 26 видів рослин. Загалом, якщо говорити про флору України, то ця книга наш сум, адже від часу останнього видання кількість занесених в книгу видів збільшилась у 6,5 разів», – розповів він.

 

Щодо «Червоної книги України. Тваринний світ», то до нового видання занесені 542 тварини. «Така кількість тварин, що занесені в книгу є передусім наслідком зростання антропогенного впливу на тваринний світ, також браконьєрство. Сумно, але останнім часом тваринний світ в Україні знищується», - зазначив Богдан Матолич.

 

Також вчора презентували і «Зелену книгу України», яка є новою формою охорони рослинних угрупувань. «Ідея створення такого видання виникла ще у 1987 році, ця книга є основою для охоронних заходів. У ній зібрано 166 статей про 800 асоціацій рослин, 347 з них рідкісні, 354 – ті, що зникають», - пояснив Богдан Матолич.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ