Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували Олімпійську заявку 2022

Ексклюзивна презентація проекту заявки України на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року відбулася у Львові. Представлення пройшло під час Туристичного форуму «Перемагай з Левом» 28 листопада. Серед слухачів – лідери туристичного бізнесу, готельєри, ресторатори, представники авіаоператорів та фірм сфери обслуговування, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як розповів під час виступу Виконавчий директор Заявкового комітету Львів-2022 Валерій Жалдак, олімпійська заявка – це, перш за все, суперможливість заявити про Україну та Львів на увесь світ.

«Це також інфраструктура, яка потрібна українцям, незалежно від заявки, і можливість об’єднати країну навколо Олімпійської мрії», - зазначив один із керівників Заявкового комітету.

У своїй презентації він розповів гостям туристичного форуму про графік підготовки заявки, суперників Львова, а також саму концепція можливого проведення зимових ігор.

«Якщо Львів отримає право проводити Олімпіаду 2022, після неї залишиться величезна спадщина у вигляді олімпійського парку, який легко можна буде трансформувати в новий сучасний мікрорайон міста. Буде готова потужна спортивна інфраструктура, що стане базою для спортсменів та туристів із 5 країн, які оточують Карпати. Неоціненна буде людська спадщина, а це нові вміння, унікальний досвід для атлетів, тренерів, журналістів та спортивних менеджерів», - наголосив Валерій Жалдак.

Нагадаємо, 5 листопада Україна офіційно подала заявку на проведення Олімпіади 2022. Свої підписи під Декларацією поставили Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, президент НОК України Сергій Бубка та міський голова Львова Андрій Садовий. А вже 15 листопада Міжнародний олімпійський комітет опублікував список заявників, куди окрім Львова, увійшли також Осло (Норвегія), Стокгольм (Швеція), Алмати (Казахстан), Пекін (Китай) та  Краків (Польща).

Фінальне рішення про місто – організатора ігор буде прийняте 31 липня 2015 року на сесії МОК у Куала-Лумпур (Малайзія).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ