Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували перший проект фан-зони до Євро-2012 (Фото)

Сьогодні Львівська міська рада спільно з львівськими вузами презентувала концепцію фан-зон до чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Власне проект фан-зони закритого типу на пл. Ринок розробив студент кафедри дизайну архітектури Національного університету «Львівська Політехніка» Юрій Волощак. У своїх розробках він брав за зразок аналогічні зони під час проведення ЄВРО 2008 та Чемпіонату Світу 2006 у Німеччині та Австрії. „Ми хочемо показати місто з найкращого боку, зосередити увагу туристів на найпривабливіші аспекти в місті”, - прокоментував директор департаменту Євро 2012 Олег Засадний.
Чемпіонат Європи з футболу 2012 року триватиме 28 діб, і в рамках чемпіонату відбудеться 31 матч. У Львові попередньо планується проведення лише трьох матчів з усіх 16-ти, що відбудуться в Україні. За оцінками фахівців у ці дні до Львова очікується приїзд від 20 до 50 тис. уболівальників. Лише частина вболівальників матиме змогу придбати квитки та перебуватиме безпосередньо на матчах на стадіоні - 30 тисяч. Для решти облаштують фан-зони, де усі охочі зможуть переглянути матч з великого екрану. Повболівати за свою команду можна буде навіть тоді, коли матч проходитиме в іншому місті. „Перегляд матчів фіналу та півфіналу можна буде влаштувати і на стадіоні, де достатньо місця, але ми повинні бути готові розмістити близько 60 тис. футбольних фанів”, - прокоментував Олег Засадний. За його словами, місто потребує кілька таких зон і одну з них сподіваються підготувати до чемпіонату світу з футболу 2010 року.
Фан-зона на площі Ринок розрахована на 10 тис. осіб і займатиме три сторони площі Ринок. На площі розмістять два великі екрани розміром 3 на 4 метри. У концепції роботи фан-зон особливу увагу приділяється правилам поведінки у фан-зонах, їх медичному забезпеченню та налагодженню системи безпеки, а також збереженню архітектури міста. Фінансуватимуть облаштування фан-зон за кошти спонсорів, а екрани надасть UEFA.

Відповідно до положень UEFA вхід у фан-зони є безкоштовним для всіх бажаючих. Кількість відвідувачів регулюється місткістю фан-зони. Перевірка осіб, які бажають ввійти на територію фан-зони, здійснюється у спеціально відведеному місці. Система контролю передбачає перевірку сумок та кожної особи, зокрема на наявність заборонених предметів. Особам, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння, вхід у фан-зони заборонений. „Для кожного типу матчів є своя концепція безпеки, усе залежить від того хто з ким грає. Якщо країни не мали перед тим суперечок, то конфлікт між фанами малоймовірний”, - прокоментував Олег Засадний.



Фото прес-служби Львівської міської ради
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ