Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували перший том „Екологічної енциклопедії”

Сьогодні, 20 грудня, у державному управлінні охорони навколишнього природного середовища у Львівській області відбулася презентація першого з трьох томів „Екологічної енциклопедії” видавництва „Новий друк”, яка вийшла на початку цього року накладом три тисячі примірників.
Як повідомила перший заступник голови всеукраїнської екологічної ліги, керівник проекту з видання „Екологічної енциклопедії” Тетяна Тимочко ця енциклопедія є відродженням екологічної енциклопедичної школи, яка існувала за часів Радянського союзу. Сьогоднішні енциклопедії не є взірцем для читача. „Екологічна енциклопедія” повинна бути настільною книгою для науковців, які займаються даною тематикою.
У першому томі розміщено 1800 наукових статей, 33 карти, графіки та діаграми. У першому томі представлено статті понад 400 авторів, серед них професори ЛНУ ім. І. Франка Іван Ковальчук та Степан Позняк,  директор інституту Екології Карпат Михайло Голубець, професори національного лісотехнічного університету Володимир Кучерявий та Степан Генсірук.
„Другий том уже зверстаний та у лютому наступного року дадуть до друку, а третій – планують видати до кінця 2007 року” – сказала  Тетяна Тимочко.
Презентації „Екологічної енциклопедії” вже відбулися у Києві, Луганську, Дніпропетровську та в Одесі. Наразі у Львівських книгарнях „Екологічної енциклопедії” немає.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ