Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували польсько-український проект до «Євро-2012» «EuroLang 2012»

Сьогодні, 29 січня, у Львові презентували польсько-український проект до «Євро-2012» «EuroLang 2012», який створений спеціально для учасників, гостей та вболівальників із усіх країн Європейського союзу , що приїдуть на чемпіонат з футболу «Євро-2012» до Польщі і України, для того щоб вони могли вільно пересуватись по країнах та не відчувати мовного бар’єру.

 

«EuroLang 2012» - це інноваційний метод навчання, який базується на технології навчання через інтернет, що забезпечує чудову функціональність, пристосовану до потреб та очікувань гостей чемпіонату.

 

Відтепер в режимі он-лайн для користувачів доступні навчальні матеріали для вивчення польської та української мов, мовний путівник для учасників курсу у версії, яку можна роздрукувати й узяти з собою на Чемпіонат, словник он-лайн, стисла інформація про культуру Польщі і України, інтернет-форум, що зосередить майбутніх гостей, вболівальників і учасників «Євро-2012». Користувачі мають також можливість не лише читати, а й чути мови, адже на сторінці є озвучення алфавітів, слів та найнеобхідніших фраз.

 

За словами віце-президента  Mescomp Technologies S.A.,партнера проекту „Eurolang2012” Славоміра Чепелевського, головною метою проекту є наблизити користувачів до культури наших країн, та навчити елементарних зворотів для побутового спілкування, що полегшить їхнє перебування у нас під час «Євро-2012».

 

«Для України загалом та для Львова, зокрема, дуже важливо, щоб аналогічні  проекти й надалі знаходили підтримку УЄФА та Європейського Союзу. Адже метою проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року є не лише футбол як такий, але й поглиблення міжкультурних звязків, знайомство жителів Європейського Союзу із «невідомою та новою» Європою. Оскільки Львів вже має певні напрацювання у цій сфері, ми сподіваємось, проект співпрацюватиме із нами у подальшому. Щодо побажань, хотілось би побачити на сайті інформацію про приймаючі міста», - прокоментувала начальник управління інформації та промоцій департаменту ЄВРО 2012 Львівської міської ради Соломія Білонога

 

 

Проект створювався у співпраці з Європейською комісією, яка покрила 75% витрат, ще 25%  дали польські партнери. Загалом кошторис складає 440 тисяч євро.

 

Наразі сайт функціонує та одночасно тестується, тому очікують на відгуки користувачів.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ