Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Проект забудови "мертвого" "Львівприладу": було стільки зауваг, що громадські слухання не відбулись

Учора, 11 січня у Львівській міській раді презентували проект забудови території "мертвого" заводу "Львівприлад". Під час цих громадських слухань було стільки зауважень, що врешті учасники заходу вирішили вважати, що громадські слухання не відбулись.

Згідно з проектною документацією, на території між вул. Стрийською та вул. Сахарова планують побудувати три офісних приміщення, житловий комплекс з поверховістю від п’яти до одинадцяти поверхів та багатоповерховий паркінг.

У присутніх виникла значна кількість запитань щодо облаштування комунікацій, водовідведення, енергопостачання, пожежних резервуарів, що є на території підприємства, влаштування дорожніх шляхів. Відповіді на запитання учасники слухань так і не отримали.

"Зокрема, обурює ставлення до бомбосховищ, що є на території підприємства. Одне з них, що ближче до вулиці Стрийської, розраховано на 1 200 осіб. Також ближче до вулиці Сахарова розташовано бомбосховище на 1 800 осіб. Їх пропонують перетворити в підземні паркінги", - зазначає Ольга Давид, заступник голови Української народної партії.

Також зауваження прозвучали від представників сусідньої Академії сухопутних військ, котрі зауважили, що будівництво суперечить нормам, щодо проведення міжнародних військових переговорів. Відповідно до цих норм, передбачається, що ближче ніж 500 метрів від місця проведення таких переговорів не можуть бути різноманітні житлові та офісні приміщення. Відтак, якщо будівництво розпочнеться, Академія сухопутних військ може втрати можливість проводити відповідні навчання.

Присутні вирішили вважати громадські слухання такими, що не відбулись, та перенести їх на інший час. 

Зокрема, за словами Ольги Давид, представлений проект позиціонується як «закритий квартал елітної забудови для «багатих» з помпезними будинками, фонтанами, просторими офісними центрами, де розмістяться найбагатші фірми». Однак прості запитання, що стосувалися інженерних комунікацій, водовідведення, енергопостачання, цивільного захисту і безпеки  відповіді не отримали. 

Вона також повідомила, що УНП вимагає від СБУ, відповідно до її компетенції, перевірити можливі загрози національній безпеці України у зв’язку з будівництвом коштом іноземного капіталу цивільних об’єктів за близького сусідства з військовим навчальним закладом. Також УНП звернулося до Генпрокуратури та Національного антикорупційного бюро України з вимогою перевірити на предмет корупції процедуру купівлі-продажу майна «Львівприладу». 

Нагадаємо, що напередодні видання ZAXID.NET повідомило: "Першим на місці старого заводу має постати офісний комплекс з трьох будівель. Будувати його буде відомий регіонал Василь Хмельницький, але й подробиці скандальної приватизації львівського державного заводу фірмами одіозного харківського мера та голови Харківської ОДА Михайла Добкіна".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ