Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові презентували «Програму розвитку малого підприємництва на 2007-2008 роки

У Львові презентували «Програму розвитку малого підприємництва на 2007-2008 роки. Програму презентував куратор  Комітету підприємців Львівщини Микола Оренчук.
  За його словами, для того щоб не вирішувати всі проблеми які існують у сфері підприємництва, а звернути  увагу на вирішення декількох головних проблем, які найбільше заважають підприємцям, була створена програма розвитку малого підприємництва на 2007-2008. «Замість того, щоб братися за все і нічого не зробити варто зосередитися на двох-трьох проблемах і над ними працювати» - сказав Микола Оренчук.
Як відзначає Микола Оренчук при розробці програми не було використані  державні кошти. Основною проблемою для чиновників, коли програма розроблена  непрофесійною то можна сказати,  що було виділено замало коштів
Замість того, що влада має вирішувати всі проблеми підприємців вона має дати в руки підприємців інструмент, завдяки якому  будуть вирішувати проблеми, які виникають. Тобто зможуть проінформувати владу , що ось у підприємців є такі проблеми.  Зокрема проблеми, які виникають у підприємців -  відірваність, непрозорість влади, недостатня інформованість підприємців про те що робиться, які є правила гри, корумпованість влади.
Згідно опитування, яке проходило 4-17 жовтня де соціологи опитали 458 суб’єктів малого підприємництва з яких це були 154 підприємців Львова та 304 – Львівської області. Відповідаючи на запитання , «що найбільше заважає діяльності підприємців?», 47,51% опитаних зазначили, що це непрозорість влади, ще 32,13% назвали відсутність правових механізмів та контроль за діяльністю органів влади – розповів Микола Оренчук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ