Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові презентують документальний фільм «Наша Галичина»

У четвер, 17 січня, о 18:00 у Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича відбудеться презентація документального фільму «Наша Галичина» та концерт творчих колективів – учасників міжнародного проекту «Мости між містами» (Львів – Краків – Братислава), повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Фільм «Наша Галичина» є результатом спільної праці двадцяти молодих людей з України та Польщі у рамках проекту «Галичина 2012 – Наша Галичина» («Galicja 2012 – Nasza Galicja»). Проект реалізований з ініціативи Центру молоді ім. Г.Йордана (Краків, Польща) спільно з Міським палацом культури ім. Г. Хоткевича (Львів, Україна) та фінансований Воєводством Малопольським. Учасники проекту «Галичина 2012 – Наша Галичина» з квітня до серпня зустрічалися для ближчого знайомства з історією української та польської Галичини. Поляки проводили дослідження на території України, а українці – на теренах Польщі. 

«Найважливіше – переконання учасників проекту у тому, що не існує Галичини «польської» чи «української», бо Галичина, як і її історія, спільна для обох країн», – зазначають ініціатори проекту «Галичина 2012 – Наша Галичина».

Прем’єрний показ фільму відбувся 15 грудня у Кракові за участю представників уряду Воєводства Малопольського, Центру молоді ім. Г. Йордана, Міського палацу культури ім. Г. Хоткевича, а також безпосередніх виконавців проекту, зокрема української творчої групи – акторів Народного театру сатири «Під мостом» під керівництвом Валерія Москаленка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ