Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентують книжку Олександра Гордона «Стінопис»

29 листопада о 18.00 у Львові в книгарні «Є» (пр. Свободи, 7) презентують збірку віршів Олександра Гордона «Стінопис». Книжку висунуто цього року на здобуття літературної премії ім. Маркіяна Шашкевича.

«Стінопис» автор представить напередодні свого 50-річчя.. Навряд чи в усій українській поезії сьогодні знайдеться більш львівський і більш послідовний у вияві своїх патріотичних почуттів до рідного Львова поет, ніж Олесь Гордон. «Стінопис» можна вважати зразком поетичного львівського тексту. Тут, у цьому тексті, і Кайзервальд, і Стрийський парк, і Знесіння, і площа Ринок, і Личаківський цвинтар, і львівські леви, і ще багато-багато інших яскравих атрибутів нашої малої батьківщини, – наголосив літературознавець Григорій Чопик.

 

 Довідка.

 

Гордон Олександр Богданович – поет, прозаїк, перекладач, критик, культуролог, видавець. Автор 25 збірок поезій українською та польською мовами.


Лауреат Міжнародної літературної премії «Тріумф», часопису «Літературний Львів», конкурсу «Книга року» та літературної премії ім. Ярослава Дорошенка.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ