Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентують освітню музейну програму для дітей з інвалідністю "Школа льодовикового періоду"

1/3
30 жовтня Державний природознавчий музей НАН України запрошує журналістів на презентацію освітньої музейної програми для дітей з інвалідністю «Школа льодовикового періоду».

«Школа льодовикового періоду» це спеціальна музейна освітня програма для дітей з інвалідністю, розроблена на базі постійної експозиції Музею «Льодовикова епоха», за підтримки Українського культурного фонду. Програма створена для дітей з вадами слуху, зору та дітей з особливостями розвитку (затримка психо-мовленнєвого розвитку, розумова відсталість, синдром Дауна, розлади аутичного спектру). Спільно з корекційними педагогами та працівниками українських та польських музеїв, з досвідом розробки інклюзивних програм, ми створили спеціальні інклюзивні об’єкти для експозиції.

Також частиною програми є інтерактивні екскурсії-демонстрації про Льодовикову епоху, клімат та вимерлих гігантів – мамута та волохатого носорога. Метою програми є можливість залучення до змісту експозиції та музейних об’єктів людей з інвалідністю, та сприяти інклюзивності в сфері природничої музеології та освіти. Адже взяти участь у програмі зможуть не тільки діти з інвалідністю, які навчаються в спеціалізованих закладах освіти, а й школи з інклюзивним типом навчання, родини з дітьми або іншими членами родини з інвалідністю та організації, що надають допомогу людям з особливими потребами. Програма безкоштовна, але для участі в ній необхідний попередній запис у музеї.

Місце проведення презентації: експозиція «Льодовикова епоха», Державний природознавчий музей НАН України, м. Львів, Театральна 18.

Дата: 30 жовтня 2019

Початок: об 11.00

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ