Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентують проект про історію кінотеатрів

30 листопада 2012 року о 16.00у конференц-залі Центру міської історії, що на вул.Богомольця, 6 відбудеться презентація проекту«Кінотеатри Львова»: дослідження львівського кіноландшафту на інтерактивній карті, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Під час презентації можна буде ознайомитися з проектом «Кінотеатри Львова», який був реалізований у межах проекту Центру міської історії «Львів Інтерактивний». Будуть продемонстровані можливості використання інтерактивної карти, а також великої фотоколекції проекту «Урбаністичні образи» (UID). 

Вхід вільний.

Проект «Кінотеатри Львова»ставить за мету відобразити на інтерактивній мапі Львова («Інтерактивний Львів») історію зародження та подальшого розвитку львівського «кіноландшафту». Першим завданням є збір та показ інформації про місця розташування кінотеатрів, архітектуру будівель, у яких вони містилися, та їх подальших адаптацій; про зміни назв кінотеатрів, власників, репертуар. Хронологія проекту починається від часу першого кінопоказу в Львові 1896 р. і веде аж до сьогодні.

«Така база даних дає змогу простежити не лише те, як кінопокази ввійшли та змінили міське життя, ставши його невід'ємною частиною, а показати зв’язки та взаємовпливи між містом, суспільством і державою та кіноіндустрією. Тому наступним завданням проекту є дослідження кінотеатрів як місць перетину культурної, соціальної, політичної та економічної історії міста, як інституцій, через які можна побачити динаміку впливів локальних, регіональних, національних та глобальних контекстів», - зазначають організатори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ