Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентують результати проекту «Школа в музейному просторі»

Завтра у конференц-залі Львівського палацу мистецтв відбудеться презентація результатів реалізації І етапу проекту «Школа в музейному просторі», -- повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
За сприяння Британської Ради у Львові освітяни міста мали змогу ознайомитись з досвідом співпраці шкіл і музеїв у м. Манчестер (Великобританія). Експерти з Англії провели у 2007 та 2008 роках ряд семінарів і зустрічей з освітянами і музейниками Львова. Результат цієї діяльності - створення творчих груп учителів і працівників музеїв для опрацювання програм, форм і методів втілення проекту. Сесією Львівської обласної ради виділено 100 тис. грн. на реалізацію Проекту у 2008 році.
Творчі групи, очолювані вчителями: Іриною Ласкій (СЗШ №50), Ольгою Успенською (СЗШ №17), Тетяною Проць (СЗШ №80), Лілією Гулей (СЗШ №81), Данутою Даниляк (СЗШ №81), методистом Інформаційно-методичного центру м. Львова Олександрою Гурин; науковими працівниками музеїв міста: Іриною Різун (Національний музей у Львові), Оксаною Червонюк (Львівська галерея мистецтв), Аліною Стеценко (Львівський музей історії релігії), Марією Гуль (Львівський історичной музей), під науковим керівництвом кандидата педагогічних наук Олексія Караманова (Львівський національний університет імені Івана Франка), координовані методистом ЛОІППО Андрієм Цибком розробили доповнені музейним компонентом навчальні програми для учнів 5-6 – х класів з таких предметів: «Історія України», «Всесвітня історія», «Світова художня культура», «Інтегрований курс «Мистецтво», «Музичне мистецтво», «Образотворче мистецтво», «Основи християнської етики».
Уроки з елементами музейної педагогіки апробовані учасниками творчих груп у музеях міста. Доповнені музейним компонентом програми та сценарії уроків в музейному середовищі опубліковані в збірнику «Матеріали до уроків із використанням елементів музейної педагогіки у 5-6 класах». За результатами першого етапу проекту працівниками ЛОІППО у співпраці з студією «Талан» виготовлено фільм, що презентує музеї та уроки, апробовані в рамках проекту у цих музеях. Власне ці матеріали і презентуємо громаді.
Відповідно до «Програми розвитку освіти Львівщини на 2009-2012 роки», ухваленої 10 березня 2009 р. Львівською обласною радою, передбачається продовжити проект «Школа в музейному просторі». Зокрема, у 2009 році будуть підготовлені методичні та дидактичні матеріали для проведення уроків в музеях для учнів 7-8 – х класів та розпочнеться навчання вчителів та музейних працівників. На цю діяльність передбачається 100 тис. грн. Очікуємо, що спільно з Управлінням освіти Львівської міської ради і керівниками шкіл вже у цьому році 10% учнів-львів’ян 5-6 класів візьмуть участь у Проекті. Наступного року плануємо залучити учнів сільських районів області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ