Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентують український переклад Мічіо Кайку

У четвер, 14 вересня, в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка львівське видавництво “Літопис” презентує переклад українською мовою світового бестселера відомого фізика-теоретика Мічіо Кайку “Майбутнє розуму”, повідомили у видавництві.

В академічному світі Мічіо Кайку відомий не лише як науковець, творець теорії “сильного поля”, але й як натхненний популяризатор науки, автор численних теле і радіопрограм, в яких він пропагує науково-інноваційні ідеї, які змінюють щоденне життя людини та культуру повсякдення.

У книжці-бестселері Мічіо Кайку розглядає найцікавіший і найскладніший об’єкт у відомому Всесвіті – людський мозок. Книжка “Майбутнє розуму” – це науково-правдива й захоплива розповідь про неймовірні дослідження, що сьогодні ведуться в різних куточках світу й ґрунтуються на найновіших досягненнях нейробіології та фізики. Автор доступно пояснює суть роботи мозку й показує, як технології майбутнього (наприклад, завантажування в мозок спогадів і нових навиків, боротьба з невиліковними на сьогодні хворобами, відкриття в робототехніці й астронавтиці, телепатичне спілкування і телекінез) змінять наше повсякденне життя. Мічіо Кайку глибоко розуміє сучасну науку й пильно стежить за тенденціями її розвитку, тож читач має унікальну можливість зазирнути в майбутнє. Для широкого кола читачів.

Книжку переклала Анжела Кам’янець – доцент Львівського національного університету імені Івана Франка.

Наукові редактори українського перекладу: професор Вакарчук Іван Олександрович та професор Федоренко Віктор Олександрович.

Початок презентації о 15.00.

Довідка

Мічіо Кайку – науковець зі світовим ім’ям у галузі теоретичної фізики. Обіймає посаду професора теоретичної фізики в Сіті- коледжі Нью-Йоркського університету.

У віці 21 рік закінчив Гарвардський університет і почав працювати в лабораторії Берклі. У 26 вже читав лекції в Прінстонському університеті.

Автор дванадцяти книг, три з яких – “Візії: як наука змінить світ ХХІ століття”, “Фізика майбутнього” та “Гіперпростір” – стали бестселерами і перекладені на десятки мов світу, в тому числі українською.

Ведучий численних наукових програмах на телеканалах BBC-TV, Discovery і Science, присвячених визначним винаходам і відкриттям, знімається в документальних фільмах, виступає з лекціями в багатьох країнах світу, зокрема в Україні (травень 2013).

Мічіо Кайку веде щотижневу годинну радіопередачу, що має своїх слухачів в 130 містах США, в якій популяризує найновіші наукові відкриття й технологічні досягнення.

Феномен Мічіо Кайку полягає у вмінні доступно пояснити складні проблеми теоретичної фізики та світобудови для широкої аудиторії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ