Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Здоров'я

У Львові презентують виставку розмальованих парасольок «Захисти себе»

Всесвітньому дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми присвячується конкурс творчих робіт «Захисти себе», виконаних на полотнищах відкритих парасольок.

Організатор: Благодійний фонд САЛЮС

Дата проведення: 22 листопада – 1 грудня 2011 року

Місце проведення: «Музей ідей» (м. Львів, вул. Валова, 18а)

Відкриття виставки: :16.00 22 листопада 2011 року

Щорічно 1 грудня світова громадськість відзначає Всесвітній день солідарності з ВІЛ-позитивними людьми та толерантного ставлення до людей, яких торкнулась проблема ВІЛ/СНІДу. Ідея цьогорічного мистецького конкурсу, організованого БФ САЛЮС до цієї дати, – відобразити проблему ВІЛ/СНІДу на полотнищах відкритих парасольок. Чому саме на парасольках? Тому що саме її ми використовуємо для захисту від дощу, вітру, мокрого снігу. Ми скористалися аналогією і запропонували парасольками «захиститися» від негативу та проблем, пов’язаних з ВІЛ/СНІД. Тематика конкурсу стосується попередження ВІЛ та інфекцій, що передаються статевим шляхом, пропаганда здорового та безпечного способу життя.

Конкурс «Захисти себе» – це продовження програми «Мистецтво проти СНІДу», яка впродовж 15 років впроваджується БФ САЛЮС для візуалізації проблеми СНІДу, привернення уваги громадськості до її гостроти.

Для її реалізації використовуються різні мистецькі засоби – плакати, скульптура, фотографія, мода, боді-арт, навіть кулінарне мистецтво. Застосування мистецьких форм та засобів сприяє засвоєнню інформації через призму емоційного сприйняття, що робить програму непересічною й атракційною.

Загалом у програмі взяли участь понад 1000 учасників, серед яких були і професійні митці, і студенти, і діти, що навчаються у художніх школах. Роботи переможців конкурсів використовуються фондом як ілюстрації для буклетів, календарів, презентацій. На цій експозиції представлені тематично розмальовані парасольки, а також ряд експонатів з минулорічних конкурсів.

У цьогорічному конкурсі взяли участь 80 учасників. Вони подавали окремі роботи або серії, об’єднані одним задумом чи дизайном. Подані екскізи робіт оцінювало поважне журі у складі: Д-р Ярослав Кравченко, професор кафедри історії та теорії мистецтв Львівської національної академії мистецтв (голова журі), Олексій Фіголь, доцент кафедри рисунку Львівської національної академії мистецтв, Маряна Служинська, головний лікар Львівського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом (члени журі).

Роботи учасників оцінювались за такими критеріями: висвітлення ідеї, використання перехрещеної червоної стрічки, що символізує всесвітню кампанію антиСНІД, нові дизайнерські знахідки, відповідність ескізу до вимог конкурсу, якість виконання.

Виставка робіт конкурсу «Захисти себе» відбуватиметься впродовж 10 днів (22 листопада – 1 грудня) 2011 року в Музеї ідей.

Вхід на виставку вільний. Крім того силами працівників центру СНІДу та благодійного фонду САЛЮС буде організовано екскурсійний супровід. Відповідно до домовленості з Управлінням освіти ЛМР 23 листопада оглянути експозицію організовано приходитимуть старшокласники львівських шкіл – одна група щогодини. За час роботи виставки передбачається охопити 1200 старшокласників.

1 грудня – у Всесвітній день солідарності з ВІЛ-позитивними людьми, волонтери фонду та члени молодіжних організацій Львова продефілюють вулицями міста під парасольками, розповсюджуючи серед перехожих інформаційні матеріали. На Площі Ринок перед Ратушею буде сформована перехрещена «жива» стрічка з людей, що будуть прикриті розмальованими парасольками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ