Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентують виставу Вільяма Шекспіра «Зимова казка»

27 березня о 19:00 на сцені Львівського академічного театру імені Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) буде презентовано першу українську версію п’єси «Зимова Казка» (1623) у межах глобальної кампанії з нагоди 400-ї річниці смерті Шекспіра «Shakespeare Lives». 23 квітня, у день 400-тої річниці смерті Шекспіра, виставу представлять у Києві. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У 2015 році конкурс «Невідомий Шекспір» запропонував одному з українських театрів здійснити постановку раніше не інсценізованої в Україні п’єси драматурга у співпраці з молодим сценографом – фіналістом престижної британської премії зі сценічного дизайну - «Linbury Prize».Перемогу у конкурсі здобув театр Курбаса та режисер Євген Худзик, а розробку простору та костюмів було запропоновано Мінґлу Вонґ.

Теми ревнощів, становища жінки в суспільстві, класових розмежувань і беззаперечного всевладдя монархів, які Шекспір порушив у контексті історії королівської сім’ї з Сицилії, режисер переносить на історію України. В образі королівської доньки Утрати, яку батьківська помилка прирікає на довгі роки життя в пастушій оселі, творці вистави зображають долю нашої країни в історичному зрізі: від Київської Русі до Революції Гідності. Чи здатні ті, у чиїх руках державна влада, повернути країні втрачене становище та ідентичність і яка в цьому роль народу і одинокого героя? З цими питаннями звертаються до себе й публіки курбасівці.

«Ми надзвичайно раді підтримати першу українськомовну постановку «Зимової Казки» - проект, що поєднав режисерський та художній талант із України та Британії. До уваги глядачів справді мультикультурна адаптація відомого твору Шекспіра, який до сьогодні незаслужено був дещо у затінку на українській сцені», - директор з розвитку мистецької програми Британської Ради в Україні Пабло Росселло.

Вистава «Зимова Казка» є частиною щорічної театральної програми Британської Ради в Україні, спрямованої на розвиток сектору та підтримку копродукцій між Україною та Великобританією.

Євген Худзик – український театральний режисер, поставив 14 вистав.

Мінґлу Вонґ – сценограф, сміливі роботи якої досліджують взаємозв'язок тіла, простору і перформативного мистецтва через культуру ритуалу. У 2015 році Мінґлу стала фіналісткою найпрестижнішої британської премії для молодих сценографів «Linbury Prize».

Британська Рада - міжнародна організація Сполученого Королівства із культурних відносин та освіти. У її програмах беруть участь близько 2 млн українців щорічно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ