Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові продовжують ліквідацію несанкціонованої торговлі

На виконання розпорядження та доручень міського голови продовжують працювати робочі групи, які створені у районах міста для перевірки самовільно встановлених малих архітектурних форм та ліквідації несанкціонованої торгівлі у м. Львові, — повідомляє прес-служба Львівської міської ради.


Зокрема, робоча група Личаківської районної адміністрації підготувала перелік малих архітектурних форм, розміщених на території району, функціонування яких вважає недоцільним. Цей перелік передано в управління промисловості та підприємництва Львівської міської ради. Окрім того, Личаківський РВ МВСУ у Львівській області щоденно проводить заходи щодо ліквідації стихійної вуличної торгівлі.
Робоча група Шевченківської районної адміністрації демонтувала 5 малих архітектурних форм: кіоски на вул. Б.Хмельницького, 54 (площа ст. Підзамче), на пр. В.Чорновола – вул. Бічна Ставова, пр. В.Чорновола, 65-67, а також дві стаціонарні ятки на вул. Б.Хмельницького, 54 (площа ст. Підзамче). Працівники Шевченківського РВ ЛМУ УМВСУ у Львівській області здійснили 3 рейди з ліквідації стихійної торгівлі в районі та складено три протоколи.
Галицька районна адміністрація спільно з представниками Галицького РВ ЛМУ УМВСУ у Львівській області та управління муніципальної дружини провели рейд за маршрутом: пр. Шевченка, пл. Галицька, пл. Міцкевича, пр. Свободи. З 17 самовільно розміщених об’єктів, торгівлю припинено на пл. Галицькій, 15, пл. Міцкевича, пр. Свободи 1/3, пр. Свободи, 7, пр. Свободи, 15, пр. Свободи 47-49.
27 червня цього року проведено рейд за маршрутом: пр. Шевченка, пр. Свободи, вул. Дорошенка,  вул. Словацького, вул. Університетська, вул. Січових стрільців, вул. Гнатюка. В результаті рейду виявлено 19 порушників, які здійснювали несанкціоновану вуличну торгівлю за адресами: пр. Свободи 1/3, пр. Свободи, 7, вул. Дорошенка, 9, вул. Дорошенка, 18-20, вул. Словацького,14, вул. Університетська – Січових стрільців. Робоча група зобов’язала їх негайно припинити недозволену торгівлю. У разі невиконання  вимоги, до власників цих об’єктів будуть вжиті заходи згідно з чинним законодавством.
Керуючись ст. 10 Закону України „Про міліцію” з метою вжиття заходів щодо ліквідації несанкціонованої торгівлі направлено листа начальнику Галицького РВ ЛМУ УМВСУ у Львівській області.
У ході перевірки, проведеної робочою групою Сихівської районної адміністрації, обстежено МАФ на вул. Угорській, 8, накладено штраф 136 грн. Також винесено постанову про тимчасову заборону функціонування ПП „Портер” на пр. Червоної Калини, 36.
Підприємець об’єкту ТОВ „Ромб”, розташованого на вул. Морозній, 29 відмовився представити робочій комісії дозвільні документи та підписати акт перевірки.
Також минулого тижня було демонтовано літній майданчик  на вул. Зеленій, 105.
За минулий тиждень робоча група Франківської районної адміністрації провела 16 рейдів, перевірила 259 об’єктів, видала 74 попередження, склала 6 протоколів. Також демонтовано 16 несанкціонованих об’єктів: павільйон на перехресті вул. Коновальця – вул. Житомирська; стаціонарну ятку на перехресті вул.. Залізняка – вул. Коновальця; автопричіп на вул. ген. Чупринки, 61; стаціонарну ятку на вул. Горбачевського,17; стаціонарну ятку на вул. Горбачевського,23; 2 стаціонарні ятки та 1 корзину для зберігання баштанних культур на вул. Науковій, 29; 2 стаціонарні ятки на вул. Симоненка, 10; 2 павільйони на вул. Стрийській; 1 кіоск на перехресті вул. В.Великого – вул. Стрийська; 1 стаціонарна ятка на вул. Науковій, 12; 1 стаціонарна ятка на вул. Науковій, 29.
Окрема робота Франківської районної адміністрації ведеться щодо ліквідації несанкціонованої торгівлі. Робоча група провела 5 рейдів, перевірила 53 об’єкта, видала 17 попереджень, склала один протокол. Також було демонтовано 2 стаціонарні ятки на вул. Науковій, 12 та на вул. Науковій, 29.
У ході рейдів, проведених робочою групою Залізничної районної адміністрації, винесено 8 постанов про порушення вимог протипожежної безпеки; виявлено порушення на 5 об’єктах; притягнуто до адміністративної відповідальності 2 суб’єкти підприємницької діяльності та винесено постанови про тимчасову заборону експлуатації раніше обстежених об’єектів. Також в ході рейду було демонтовано 1 кіоск та 6 стаціонарних яток. Проводиться робота з ліквідації несанкціонованої та стихійної торгівлі на території району.
Що стосується грального бізнесу то на виконання розпорядження  та доручень міського голови станом на 29 червня 2006 року, робоча група Личаківської районної адміністрації ліквідувала гральний автомат у магазині ТзОВ „Зіронька” на вул. Дорога Кривчицька, 1.
Робоча група Шевченківської районної адміністрації здійснила демонтаж 1 грального автомата (стовпчика) на пр. В.Чрновола, 57.
Рейди із перевірки об’єктів грального бізнесу продовжує проводити і робоча група Галицької районної адміністрації.
Станом на 30 червня робоча група цього району провела 8 перевірок об’єктів грального бізнесу. Перевірено 40 об’єктів грального бізнесу: 395 гральних автоматів з 455-ма гральними місцями. На 55 гральних місцях відсутні торгові патенти.
За результатами перевірок припинили своє функціонування 8 об’єктів грального бізнесу з 12-ма гральними автоматами на 25 гральних місць.
За результатами ще однієї перевірки опечатано та припинено функціонування ще одного об’єкту грального бізнесу з 9-ма гральними автоматами на 9 гральних місць.
З метою ліквідації порушень функціонування грального бізнесу, Галицька районна адміністрація скерувала 6 листів начальнику відділу торгівлі управління промисловості та підприємництва Львівської міської ради, для вжиття заходів щодо 22-ох стаціонарних об’єктів; 3 листи скеровано начальнику Галицького РВ ГУ МНС у Львівській області для вжиття заходів щодо власників 13-ти об’ектів грального бізнесу; 8 листів – прокурору Галицького району для вжиття заходів прокурорського реагування щодо власників 33-ох об’єктів грального бізнесу.
Працівники робочої групи Сихівської районної адміністрації підготували 6 попереджень про припинення функціонування закладів грального бізнесу та вручено їх власникам. Минулого тижня у Сихівському районі припинили своє функціонування наступні об’єкти грального бізнесу: ПП „Лотос” на вул. Сихівській, 18; ТД „Народний” закрито на ремонт, ігрових автоматів виявлено не було; 1 гральний автомат на вул. Карманського, 19; ТзОВ „Менестрель” на вул. Трильовського, 27а; СП ТзОВ „Кассіопея” на вул. Чукаріна, 9.
Окрім того, минулого тижня робоча комісія демонтувала ігровий автомата на пр. Червоної Калини та 12 гральних автоматів на вул. Стрийській, 109.
Робоча група Залізничної районної адміністрації під час рейду, обстеживши один об’єкт грального бізнесу, оштрафувала суб’єкта підприємницької діяльності, якому належить цей об’єкт. Окрім того, проведено обстеження ще 6 суб’єктів підприємницької діяльності, які проводять діяльність у сфері грального бізнесу.  В результаті цього обстеження направлено листи на ТОВ „Ярмарок”, ТОВ „Новий ринок” та ТОВ „АЙПІЄ-Л” щодо розірвання договорів оренди з суб’єктами підприємницької діяльності, чиї гральні автомати функціонують з порушенням ліцензійних умов грального бізнесу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ