Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові продовжують наводити лад із незаконними МАФами

За розпорядженням міського голови Андрія Садового, у районах Львова продовжують працювати робочі групи, які повинні наводити лад із стихійною торгівлею, незаконно встановленими кіосками та гральними автоматами – повідомили у відділі громадських зв’язків ЛМР.

Ситуація з МАФами (малими архітектурними формами) та вуличною торгівлею за останній тиждень склалася така:
Група для роботи із впорядкування вуличної торгівлі, створена при Франківській районній адміністрації, провела 4 рейди і перевірила 52 об’єкти. При цьому було виявлено ряд порушень. Видано 13 попереджень і складено 2 протоколи.
За цей час робоча група у складі працівників районної санітарно-епідеміологічної станції, правоохоронних органів, прокуратури та представників прокуратури, демонтувала 4 несанкціоновані об’єкти. Це, зокрема, 2 ятки і автопричіп на вул. Ген. Чупринки, 61.
Окрім того, районна робоча група із впорядкування вуличної торгівлі, незаконно встановленими кіосками та гральним бізнесом здійснила один рейд, під час якого перевірено 34 об’єкти.
У Залізничному районі  СДПЧ-3 перевірила 35 об’єктів; винесла 15 постанов про порушення вимог протипожежної безпеки; притягнула до відповідальності 23 особи. СЕС району виявила порушення на 11 об’єктах (9 суб’єктів підприємницької діяльності); оштрафувала 4 суб’єкти підприємницької діяльності; винесла 5 постанов про закриття; 4 суб’єктів підприємницької діяльності було викликано для надання пояснень.
Відділ комунального господарства демонтував 6 малих архітектурних форм. Також попереджено встановлення стаціонарної малої архітектурної форми на вул. Садовій (навпроти ринку „Новий”), монтаж якої здійснювався без дотримання процедури розміщення.
ДПІ у Залізничному районі провела обстеження 24 суб’єктів підприємницької діяльності; встановила порушення на 7 об’єктах; залучила до оподаткування на 75,3 тис. грн.
РВ ЛМУ УМВСУ у Львівській області проведено роботу із недопущення стихійної торгівлі на вул. С.Петлюри, 2 та на вул. Городоцькій (навпроти ринку „Привокзальний”); при примусовому демонтажі із 3 об’єктів було вилучено продукцію.
На виконання розпорядження міського голови Шевченківська районна адміністрація здійснила примусовий демонтаж 8 малих архітектурних форм за адресами: вул. Б.Хмельницького, 50а (кіоск), Б.Хмельницького, 273 (кіоск на зупинці), Біберовича, 11 – Ожинова (2 кіоски), Липинського, 60 (кіоск на зупинці), Замарстинівська, 219 (кіоск), пр. В.Чорновола, 69 (павільйон 3-х секційний великогабаритний), Шевченка, 358 (кіоск гральних автоматів).
Також працівники Шевченківського РВ ЛМУ УММС у Львівській області провели два рейди з ліквідації стихійної торгівлі в районі та склали 3 протоколи порушників. Демонтовано два самовільно встановлені літні майданчиків на вул. Бр. Рогатинців, самовільно встановленого авто трейлера на розі вул. Куліша-Цеховій, чотири вертикальні холодильники для реалізації прохолоджуючих напоїв на пр. Свободи; демонтовано самовільно встановлений кіоск на вул. Стуса, 2.
Окрім того, протягом тижня робочою групою проводилися роботи з підготовки демонтажу кіосків (обстеження з метою визначення засобів для демонтажу, знеструмлення кіосків)
Спільно з представниками Галицького РВ ЛМУ УМВСУ у Львівській області та міського відділу торгівлі проведено рейди з метою виявлення та ліквідації самовільно встановлених малих архітектурних форм. Так, 9 червня на пр. Свободи, 15 демонтували ятку „хот-дог” біля музею (під дашком), на пл. Осмомисла (прилегла територія до ринку „Добробут”) припинено торгівлю сільськогосподарською продукцією.
10 червня на пл. Осмомисла припинено стихійну торгівлю, а на пр. Свободи ліквідовано недозволену торгівлю промтоварами (парасольки, галантерейні вироби, біжутерія). Працівники міліції вилучили пропонований для продажу товар і оформили адмінпротокол.
А 13 червня на пр. Шевченка, 21 під час демонтажу самовільно встановленого літнього майданчика ДП „Албіс Компані” стало відомо, що власник МАФ оскаржив в судовому порядку вимогу щодо демонтажу.
У Личаківському районі комісія демонтувала один кіоск на вул. Пасічній, 102а.  Окрім того, щоденно проводяться рейдові перевірки щодо ліквідації стихійної вуличної торгівлі спільно з представниками райвідділу внутрішніх справ.
Цього тижня чергове робоче засідання з визначення конкретних завдань було проведено і в Сихівській районній адміністрації. Відповідно до поставлених завдань були проведені перевірки щодо незаконної діяльності та функціонування малих архітектурних форм. Зокрема, відповідна комісія перевірила кіоск, що спеціалізується на прийомі склотари на вул. Кавалерідзе, 1. Документи на встановлення не пред’явлено. В результаті проведеної перевірки комісія вирішила звернутися в ЛМЕМ з метою припинення подачі електроенергії на самовільний об’єкт та підготувати розпорядження „Про демонтаж МАФ”. В розпорядження „Про демонтаж” включена ще одна мала архітектурна форма на вул. Червоної Калини, 44.
Окрім того, в ході перевірки комісія вирішила зобов’язати керівництво ВАТ РП „Галнафтогаз” на вул. Зелена-Дністерська представити копію листа-погодження Галицького РВ ЛМУ УМВСУ у львівській області про можливість розміщення та функціонування закладу громадського харчування на їх території.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ