Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові прогнозують до 23 градусів морозу

За інформацією Львівського обласного центру з гідрометеорології, 27, 28 та 29 січня у Львові очікують хмарну погоду з проясненнями, без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Температура повітря 27 січня – 7-9 градусів морозу, вночі 28 і вночі 29 січня до 21-23 градусів морозу, вдень у суботу та неділю – 8 - 13º С, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«У зв’язку із похолоданням, звертаємося до усіх мешканців міста із проханням тепло одягатись та бути обережними. Водночас, радимо водіям транспортних засобів по можливості утримуватися від поїздок. За умов ожеледиці на дорогах, обирати помірну швидкість та користуватися освітлювальними приладами. Необхідно наголосити і на основних правилах поведінки водіїв при виникненні дорожніх заторів. Не можна займати зустрічну смугу руху, адже ви можете просто не розминутися із зустрічним транспортом, а це створить додаткові перешкоди», - наголосив керівник управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення мерії Володимир Рощин.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання звертатись на гарячу лінію міста за коротким номером 15-80, або 297-5-911.

Обережно, ожеледиця!

Рекомендації щодо заходів безпеки перед виходом із будинку:

- Прикріпіть на підбори вашого взуття перед виходом шматочки паралону (за розмірами підбора) або лейкопластиру; наклейте лейкопластир чи ізоляційну стрічку на суху підошву і підбор (хрест навхрест або східцем) і перед виходом натріть піском (на один - два дні вистачає); натріть наждачним папером підошву перед виходом, а краще – прикріпіть його на підошву (але від води піщинки наждачного паперу рано або пізно обсипаються).

- Пам'ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи та без високих каблуків.

- Людям похилого віку краще у "слизькі дні" взагалі не виходити з дому. Але якщо потреба змусила, не соромтеся взяти палицю з гумовим наконечником або шипом. Пам'ятайте, що дві третини травм отримують люди при падінні віком за 60 років.

- Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження – небезпечні для здоров'я.

Для зменшення ризику травм у ожеледицю:

- Ходіть, не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступаючи на всю підошву. Руки повинні бути не зайняті вантажем.

- При порушенні рівноваги – швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

- У момент падіння згрупуйтеся, напружте м'язи, а доторкнувшись до землі, обов'язково перекотіться – від цього удар пом'якшиться.

- Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важчих травм, особливо переломів.

- Обходьте металеві кришки люків. Як правило вони покриті льодом.

- Не ходіть краєм проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти і вилетіти на проїжджу частину дороги.

- Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю.

- Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння травми найчастіше важкі всупереч думці, що п'яний падає завжди вдало.

- Якщо ви впали і через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ