Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проходить Перша міжнародна наукова конференція з питань діаспори

З 8 по 10 березня 2006 року у Львові проходить Перша міжнародна наукова конференція з питань діаспори на тему «Діаспора як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті» — про це «Гал-info» повідомили в Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».
Конференція проводиться з метою обговорення взаємин українських громад у всьому світі і повинна стати форумом для розробки концепції співпраці України з діаспорою, що ляже в основу державної програми підтримки світового українства.
«Раніше ми сприймали українську діаспору насамперед як джерело досвіду, знань, інвестицій, навіть культурних надбань, проте роль діаспори змінюється, так само як і змінюються завдання України, — розповіла директор Міжнародного інституту освіти та культури Ірина Ключковська. — Сьогодні мова повинна йти про двосторонній обмін ресурсами, знаннями та досвідом, ось чому проведення такої конференції сьогодні актуально, як ніколи».
Учасники конференції обговорюють різноманітні аспекти відносин української діаспори з Україною та органами влади у країнах проживання: законодавчі питання, роль діаспори у виборчих процесах України та в інвестиційних процесах, соціальні аспекти четвертої хвилі еміграції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ