Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові прооперували 11-річну дівчинку з рідкісною патологією: у неї не відкривався рот

У Львові прооперували 11-річну дівчинку з Золочівщини, яка мала рідкісну патологію: у неї зрослися кістки лицевого скелета, а тому не відкривався рот.
фото - facebook.com/1tmolviv

Про це інформує Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова у фейсбуці.

Повідомляється, що ще в дитинстві рот Вероніки перестав відкриватися. Медики припускають, що це могло статися у зв'язку із травмою або невдалою операція на вусі, яку пережила дитина. Відтоді упродовж семи років дівчинка страждала кістковим анкілозом скронево-нижньощелепного суглобу. Саме такий діагноз поставили Вероніці. У скронево-нижньощелепному суглобі дівчинки зрослися кістки лицевого скелету і рот дитини перестав відкриватися. Сім років вона їла лише подрібнену їжу і ледь вимовляла слова. 

Рідкісну хворобу виявили спеціалісти відділення щелепно-лицевої хірургії Першого територіального медичного об’єднання Львова і одностайно вирішили робити їй операцію.

"Перед лікарями стояло непросте завдання - усунути частину нерухомого суглоба. Зробити це вони мали у ділянці, де проходять внутрішня сонна і менінгеальна артерії. Це дуже небезпечно, адже ризик зачепити судину і спровокувати кровотечу був дуже високим", - йдеться у повідомленні.

Операція минула успішно і наразі Вероніка проходить реабілітацію. За словами медиків, якщо все піде за планом, то вона зможе пережовувати великі шматочки їжі та чітко вимовляти звуки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ