Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові прооперували хлопця із деформованою грудною кліткою і вперше застосували новий метод анастезії

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі вперше здійснили операцію із застосуванням рідкісної анестезії ESP. Пацієнтом став юнак віком 17 років, який народився із деформованою грудною кліткою

Про це інформує Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА.

З часом ця проблема у хлопця лише прогресувала, тож медики прийняли рішення зробити оперативне втручання  із застосуванням нового методу для контролю болю в післяопераційному періоді – ESP-блоку (erector spinae plane block), що в перекладі  звучить, як блок м’яза випрямляча хребта. Цей вид анестезії застосували під час операції з приводу корекції лійкоподібної деформації грудної клітки сучасним мініінвазивним методом за D.Nuss, коли з допомогою торакоскопічного контролю у грудну клітку, під  деформацію імплантують коригуючу пластину. Відтак її залишають у такому положенні на три роки, щоб виправляти деформацію, а після закінчення цього терміну її виймають.

Після такої операції на пацієнта чекає довгий період реабілітації, адже його може турбувати сильний біль, відчуття розпирання грудної клітки імплантованою пластиною. Також можуть доєднуватися типові побічні ефекти загальної анестезії та опіатних ліків, які зазвичай використовувались для знеболення таких операцій. 

Мініінвазивна торакоскопічна корекція лійкоподібної деформації грудної клітки за методом D.Nuss на сьогодні є стандартом у лікуванні цієї патології у дітей.

"Такий метод дає гарний косметичний результат і є малотравматичним. Хлопець почувається добре і вже може самостійно рухатись", - додали у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ