Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові пропонують витурити Табачника з України - сесія обласної ради

Позачергова сесія Львівської обласної ради проти міністра освіти та науки Д. Табачника розпочала роботу. Відкрив її голова ради Мирослав Сеник. На сесії присутні нардепи депутатської групи «За Україну!» К. Ляпіна, А. Парубій, Я. Кендзьор та В.Кириленко. Серед пропозицій: витурити Табачника з освіти і з України, створити координаційний комітет з освітян і провести попереджувальний страйк освітян Львівщини. Якщо цього буде замало, то їхати до Києва». На вулиці –пікет зі студентів та громадських активістів – до 2 тис. осіб (планували 15 тис.).

 

На цей час тривають виступи. Вже  виступили політв’язень Іван Гель, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович, нардеп від НУНС  В’ячеслав Кириленко, а також профспілковий діяч Андрій Соколов.

М. Сеник сказав: «Ми звикли до дивних призначень, але з призначенням людини, яка виступає відкрито проти української нації і не визнає голодомор як геноцид українців, миритися не можна. Ми не можемо бути  байдужими до такого призначення».

І. Гель: «Це нечувано, що призначили міністром освіти і науки людину, яка відома своїми українофобськими заявами. Табачник є частиною проекту «України без українців».

 М. Маринович: «Є частина рації у тому, що Галичина повелася на Табачника, як на червону ганчірку. Але ми повинні захищати власну матір, коли її ображають».

А. Соколов:  «Таким, як Табачник, не місце не тільки в освіті, а й в Україні. Відомо, що низка облрад на Сході готує протилежні заяви.  Тому ми повинні активно захищати наші рішення. Для цього слід створити координаційний комітет  з освітян і провести попереджувальний страйк освітян Львівщини. Якщо цього буде замало, то треба буде їхати до Києва».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ