Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проституція стає «молодшою»

З 15 червня 2006 року у Львові відділом боротьби з проституцією та торгівлею людьми УМВС України у Львівській області проводилася операція «Нічне місто», метою якої були профілактичні заходи щодо приборкання зростання проституції в нашому місті, — про це повідомив інспектор ЦГЗ УМВСУ у Львівській області Ігор Кравчук.

Із зміною законодавства з кримінального кодексу України зникла стаття, за якою осіб, що займалися проституцією та сутенерством, могли притягнути до кримінальної відповідальності. Тому на сьогодні правоохоронцям залишається лише затримувати таких жінок, складати адміністративні протоколи, писати листи за місцем проживання та виписувати мізерні штрафи. Але такі адміністративні санкції ні до чого не призводять, дівчата сплачують гроші, які ж і далі заробляють на узбіччі доріг. Як розповідають працівники міліції, у деяких дівчат є по чотири і більше притягнень до райвідділів міліції і висновків вони робити не хочуть.
Відповідно до статистики, порівняно з минулими роками проституція з року в рік стає молодшою. Зараз на вулицях Львова стоять дівчата, починаючи з 15 років. За свідченнями правоохоронців, середній вік проститутки 18-21 рік; здебільшого — це дівчата, які приїжджають у наше місто із Закарпаття, а також з центральних та східних регіонів країни.
На запитання чому, і що їх змушує займатися проституцією, вони відповідають — «а за що жити».
Загалом, за п’ять місяців цього року працівниками цього спецпідрозділу було виявлено три факти торгівлі людьми, виявлено один факт незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сім фактів сутенерства, та втягнення у заняття проституцією, чотири факти звідництва та розпусти, один факт втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та заняття забороненими видами господарської діяльності, факт ввезення, виготовлення або розповсюдженнями творів, що пропагандують культ насильства і жорстокості.
У минулого місяця була закінчена спецоперація із затримання сутенерки, яка в одному із нічних клубів Львова пропонувала для багатих клієнтів чотирьох дівчат.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ