Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові проведено семінар «Впровадження положень та вимог Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»

Сьогодні, 28 березня, у Львові проведено семінар «Впровадження положень та вимог Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».
За словами генерального директора Львівського регіонального державного центру стандартизації, метрології та сертифікації (ЛвРДЦСМС) Василя Друзяка, метою семінару було ознайомлення з системою технічного регулювання в Україні, а також із законодавчими змінами у сфері метрології та метрологічної діяльності.
У сучасних ринкових умовах підприємство, установа чи організація може ефективно працювати, лише дотримуючись вимог Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність” та пов’язаних з ним нормативних документів, які діють на території України. Знання нормативних документів в сфері метрології дозволить підприємствах уникнути зайвих витрат в процесах акредитації вимірювальних та калібрувальних лабораторій, впровадження нових засобів вимірювальної техніки, їх атестація та повірка – додав Василь Друзяк.
З 1 січня 2005 року вступила в дію нова редакція Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», а з 29 березня 2005 року Держспоживстандарт України своїм наказом затвердив «Правила уповноваження  та атестації у державній метрологічній службі». Все це суттєво змінює вимоги до метрологічних підрозділів підприємств, установ та організацій всіх галузей та сфер народно-господарського комплексу – зазначає Василь Друзяк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ