Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проведуть благодійний концерт академічної музики

Благодійний концерт академічної музики „З вірою та любов’ю” пройде 3 травня у Львові. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів прес-секретар УГКЦ о. Ігор Яців. Кошти, зібрані під час концерту, підуть на добудову патріаршого храму УГКЦ в Києві. Аналогічні концерти відбудуться у ще чотирьох містах України - Івано-Франківську, Тернополі, Києві та Одесі. „Ми б хотіли повести такі ж концерти і на східній Україні, проте зараз реалізувати там цей проект є дещо складно”, - прокоментував о. Ігор Яців.
У концертах візьмуть участь видатні діячі культури - Вікторія Лук’янець (Віденська опера), Тарас Штонда (Національна опера України), Петро та Павло Приймаки (Національна опера України), Наталія Дацько (Львівська опера), академічний камерний оркестр „Harmonia Nobile” (Івано-Франківська філармонія), поети Василь Голобородько та Іван Малкович та інші. „Усі митці працюють безкоштовно або за символічну плату, яка покриває витрати на дорогу. Точний сценарій ще не відомий, але він на стадії напрацювання”, - розповів о. Ігор Яцків. Під час концерту прозвучить традиційна духовна музика, академічні та народні твори.
Також 5 травня у Києві відбудеться пряма трансляція телемарафону, під час якого будуть зачитані імена усіх жертводавців, а трьом найактивнішим блаженні ший Любомир Гузар вручить ексклюзивні грамоти - золоту, срібну та бронзову.
Будівництво Патріаршого храму Воскресіння Христового УГКЦ у Києві є зараз на завершальній стадії - цього року заплановано завершити фасадні роботи. Освятити храм, який будуть виключно за кошти фізичних благодійників, планують восени 2010 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ