Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові проведуть літню школу: як митрополит Андрей рятував євреїв під час війни

Інститут релігії та суспільства Українського Католицького Університету оголошує набір на навчання у літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького: порятунок євреїв і сучасні проблеми людинолюбства». Учасники проживатимуть у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка 35), а заняття відбуватимуться у приміщенні філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету (вул. Хуторівка 35a) з 25 червня по 1 липня 2012 року. Про тце повідомили в УКУ.

Мета програми – глибше ознайомити учасників семінару з духовним спадком та діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті. Головний акцент цьогорічної школи буде поставлено на акціях порятунку євреїв, які здійснював Митрополита Андрей під час Другої cвітової війни.

Під час навчання щоранку відбуватимуться тематичні заняття й дискусії з лектором та обговорення у малих групах з модератором. Завдання семінару – показати актуальність соціального вчення Церкви та випрацювати постійнодіючий інтенсивний літній курс, який вивчатиме суспільну думку Митрополита Андрея. Під час лекційних зустрічей будуть підняті питання історичного контексту та богословського виміру суспільного вчення, суспільно-політичної етики Митрополита Андрея, а також актуальності його вчення.

До участі в навчанні запрошуються студенти гуманітарного напрямку студій, мирянські та політичні активісти, а також всі ті, хто бажає поглибити знання християнського суспільного вчення (незалежно від релігійно-конфесійної приналежності).Вік учасників 18 – 40 років. Проект також передбачає духовну та культурну програму (щоденні молитви у каплиці реколекційного центру, молитву у крипті собору святого Юра, похід до Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові, поїздку до Прилбич, перегляд фільму про Митрополита Андрея, екскурсії по Львову та УКУ тощо). На завершення курсу учасники отримають сертифікат із переліком прослуханих тем і годин

Організатори покривають фінансові витрати на проживання та харчування учасників а також виготовлення матеріалів семінару. Транспортні витрати покриваються самими учасниками.

Обов’язковою умовою зарахування на навчання є мотиваційний лист та анкета. Учасники, яких повідомлять про зарахування на літню школу, зобов’язані попередньо ознайомитися з матеріалами курсу, які їм надішлють організатори. Остання дата прийому документів: 25 травня 2012 р. Відповідь про зарахування чи незaрахування апліканти отримають до 1 червня 2012 р. Мотиваційні листи та анкети надсилати на e-mail: [email protected]. Анкету можна завантажити на сайті http://irs.ucu.edu.ua/news/aktualne/litnya-shkola/

Довідки за телефоном: 240-99-40 та 252 (внутрішній).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ