Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові проведуть наукову конференцію про ковальство, зброярство та ювелірну справу

Науковці та ковалі з Криму, Західної та Центральної України проведуть у Львові в неділю, 14 жовтня, науково-практичну конференцію „Художній метал в Україні: минуле, сучасне, майбутнє” у рамках фестивалю „Залізний Лев – 2007”. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила координатор проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції з проблем історії та сучасності художнього ковальства, молодший науковий співробітник Інституту народознавства НАН України Емілія Сидор.
 „В Україні практично не відбуваються конференції, які б стосувалися розвитку художнього металу. У 1997 році була спроба провести таку конференцію, але це не стало традицією. Маємо надію, що тепер це зміниться. ”, – розповіла Емілія Сидор.
„Я вже маю десять заявок від учасників. Виступатимуть випускники Львівської академії мистецтв, працівники історичного музею, Інституту народознавства НАН України, з Києва приїде головний редактор журналу „Ковальська майстерня”. Доповіді стосуватимуться не тільки кованого металу, а й ювелірного мистецтва, зброярства, ливарства”, – зазначила Емілія Сидор.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ