Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проведуть рейди проти продавців первоцвітів

З приходом свят на ринках міста розпочинається масовий продаж первоцвітів. Напередодні Дня закоханих особливо користуються попитом букети з ранніх квітів, але мало хто задумується над тим, скільки це коштує нашій природі, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.
 

Нагадуємо, що квіти, які першими пробиваються з-під снігу і нагадують про скорий  прихід  весни, занесені до Червоної книги України і знаходяться під охороною держави.

 

Законодавством України встановлена відповідальність за незаконне зривання та продаж первоцвітів, зокрема відповідно до ст. 90 Кодексу України  про адміністративні правопорушення штраф за зривання квітів становить від двадцяти до тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією набутого і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією набутого.

 

Зазвичай гуртові партії рослин привозять з Закарпаття та Криму і незаконно їх реалізовують у Львові. В рамках проведення Всеукраїнської тематичної природоохоронної акції «Первоцвіт» представники природоохоронних та правоохоронних органів проводять рейди-перевірки за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

 

«Ми проводимо рейди для того, щоб уникнути незаконного продажу рослин, які занесені до Червоної Книги і на межі  зникнення. Підтримуючи браконьєрські продажі ранніх букетів, ми сприяємо зменшенню кількості первоцвітів, що з часом призведе до повного їх знищення, завдавши тим самим непоправимої шкоди природі», – розповів в. о. начальника управління екології та благоустрою Михайло Казимир.

 

Управління екології та благоустрою ЛМР закликає мешканців міста не зривати та не купувати весняні первоцвіти, що дозволить значно скоротити попит та  збереже життя багатьом рослинам.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ