Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові провели першу конференцію для вчителів з «Абетки харчування»

Днями компанія "Nestlé в Україні" за підтримки департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації презентувала освітянам навчальну програму "Абетка харчування", орієнтовану для школярів молодших класів. Учасниками конференції, присвяченій харчовій абетці, стали вчителі 82-ох загальноосвітніх навчальних закладів регіону. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Організатори мають на меті допомогти учителям навчити дітей молодших класів основам правильного харчування та здоровому способу життя. "Абетка харчування" рекомендована Міністерством освіти і науки України і схвалена науково-методичною радою з питань освіти Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України для використання у навчально-виховному процесі в загальноосвітніх навчальних закладах.

"Для розробки "Абетки" ми залучали провідних фахівців з гастроентерології, дієтології Національної медичної академії післядипломної освіти, - розповіла менеджер з розвитку програм здорового харчування Nestlé в Україні Ірина Колодяжна. - В Україні програма "Абетка" розроблена з урахуванням традицій і потреб нашого суспільства. Науковою базою для її створення стали багаторічний досвід і розробки Nestlé щодо раціонального харчування".

Зокрема, за час існування, з 2009 року, у програму було залучено близько 120 тисяч дітей з 490 шкіл України. Аналогічні освітні програми, які підтримує Nestlé, працюють у 83 країнах світу.

Навчальні матеріали зручні для вивчення – в електронному та друкованому форматі. Учні в ігровій формі дізнаються про те, як правильно харчуватися, як поводитися за столом, про національні особливості харчування, обрядові страви та багато іншого. У програмі також передбачена позакласна робота – конкурси, змагання, свята.

Як наголосила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олександра Небожук, "Абетка харчування" надзвичайно актуальна у сучасному житті школяра, його батьків та вчителів. "Це яскравий маячок для організації правильного харчування, здорового способу життя, взаємин дітей із батьками", - додала вона.

Учасників конференції також ознайомили й із фундаментальними основами  раціонального харчування, особливо акцентуючи увагу на взаємозв’язок способу харчування та здоров’ї дітей. А вчителі львівських шкіл, у котрих вже запроваджено викладання "харчової абетки", поділилися досвідом і результатами.

Після жвавої дискусії усім учасникам конференції вручили дипломи, а також навчально-методичні комплекти в електронному вигляді та друковані посібники з "Абетки". Аналогічні зустрічі для вчителів заплановано провести й в інших регіонах України.

Довідка:

"Nestlé Здорові діти" (Nestlé Healthy Kids) має на меті просування правильного харчування та фізичного розвитку серед дітей шкільного віку. Це глобальна програма, що є прикладом реалізації корпоративної ініціативи "Створення спільних цінностей".

Розроблена за ініціативою Nestlé в Україні навчальна програма для учнів 1-4 класів "Абетка харчування" стала частиною курсу "Основи здоров'я". Головною метою програми є навчити дітей принципам правильного харчування і виховати звичку дотримуватися цих принципів в повсякденному житті.

Програма користується популярністю серед українських вчителів і методистів. На їхні чисельні прохання працює сайт www.abetka-healthykids.com.ua, що містить у вільному доступі всі необхідні матеріали і посібники для учнів і вчителів. Завдяки інтерактивним компонентам сайт також є точкою обміну досвідом серед вчителів.

Компанія Nestlé відкрила канал «Абетка харчування» на YouTube з онлайн уроками,а також створила захоплюючі ігри, пограти у які можна на сайті програми. Вони сподобаються школярам будь-якого віку. У 2016 році Nestlé планує залучити до програми 300 тисяч дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ