Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові проводять Міжнародний медичний симпозіум SMART LION

Завтра розпочнеться ІІ Міжнародний симпозіум інновацій в медицині Smart Lion 2018. На захід завітали провідні лікарі та науковці зі США та Австрії, а також українські медики. Про це на прес-конференції повідомив лікар та депутат Львівської міськради Роман Грицевич.

Симпозіум медиків проводять вдруге. Цьогорічна тема - інновативні технології у медицині, створення нових препаратів, трансплантація органів, їхнє впровадження, інтеграція знань фундаментальних і клінічних наук.

«SMART LION це платформа, яку ми ініціювали рік  тому, як можливість спілкування українських науковців, молодих лікарів, студентів із визнаними експертами.  Цього року ми говоритимемо про  інновації. Українська медицина потребує інтеграції у міжнародний простір. Наша мета запросити до розмови визнаних у світі експертів до обміну досвідом. На симпозіумі будуть поважні лікарі, провідні кардіохірурги, очікуємо гостей з Києва, Вінниці, Донецька та з-за кордону», - розповіла професорка, завідувачка кафедри нормальної фізіології Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького Оксана Заячківська.

До Львова завітали провідні українські та іноземні вчені-медики, які представлять результати власних досліджень, присвячені інновативним досягненням в медицині. Взяти участь у заході можуть і студенти.

Теми симпозціуму:

  • Створення безпечних «розумних» ліків, які мають потужну дію без побічних шкідливих впливів – сучасні гібридні сполуки нестероїдних протизапальних препаратів – професор Джон Валлас (Канада)
  • Досвід налагодження трансплантації печінки та сучасні особливості оперативних втручань, що супроводжують таку процедуру – проф. Майкл Мілліс (США)
  • Досвід міні-інвазивних кардіохірургічних процедур  - провідний кардіохірург Орест Шевчик (Австрія)
  • Як подолати розірваність між сучасною вищою медичною освітою і завданнями практичної лікарської діяльності та науковими здобутками – проф. Василь Лончина (США)
  • Українська трансплантологія: вчора, сьогодні, завтра – проф. Ігор Кобза (Україна)
  • Сучасні цитопротекторні засоби – нові засади у фокусі боротьби з синдромом хронічного запалення – проф. Оксана Заячківська (Україна).

«Для мене велика честь бути тут. Це моя перша подорож сюди.  Наміри у всіх тут - піднести рівень медицини. Я все своє життя є науковцем та викладачем, і це моя ціль в житті - бути вчителем для студентів і передати знання щодо трансплантації.», - сказав професор зі США Майкл Мілліс.

З ініціативи лікаря та депутата ЛМР від фракції БПП «Солідарність» Романа Грицевича завтра погасять ювілейну марку із портретом Євгена Озаркевича, який 120 років тому заснував лікарську комісію при Науковому товаристві ім. Т. Шевченка. Саме цьому ювілею присвятили цьогорічний симпозіум.

«У Львові розпочинається велика подія – другий симпозіум. Я дякую організаторам симпозіуму і персонально пані Оксані Заячківській та професорам, які приїхали з-за океану. Ми вдячні, що ви маєте таку повагу до міста Лева та до медичних працівників», - сказав Роман Грицевич.

Довідка. Science Medicine Arts Research Translational Lviv International Opportunity Network – SMART LION  - міжнародний науково-практичний проект  поєднання якісної інформації, цікаві лекції, дискусії та обговорення випадків з практики, участь відомих українських вчених, можливість представити свої дослідження, а також добра нагода поспілкуватись наживо з відомими фахівцями лідерами світової медицини, у галузі трансплантології, гастроентерології, хірургії та розробки нових ліків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ