Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде благодійний аукціон на підтримку неповносправних дітей

11 квітня у новій львівській галереї “Primus” пройде благодійний аукціон «Мистецтво небайдужих», спрямований на підтримку неповносправних дітей з навчально-реабілітаційного центру «Джерело». Про це під час прес-конференції розповів директор навчально-реабілітаційного центру «Джерело» Мирослав Николаєв.
„Наші вихованці – діти з різними фізичними і розумовими вадами, – розповів він. – У «Джерелі» ми все робимо для того, аби вони максимально почували себе громадянами нашого суспільства. Тут вони ведуть активну мистецьку діяльність – малюють у різних техніках, роблять власну газету. Аукціон «Мистецтво небайдужих» - цінний досвід і для нас, і для митців, які підтримали його своїми творами”.
За словами Мирослава Николаєва, виручені на аукціоні кошти будуть спрямовані на харчування вихованців «Джерела». Адже, аби організувати харчування 135 неповносправних дітей, необхідно 200 тис. грн.
„Ми сподіваємося, що представники львівської еліти зможуть допомогти цим дітям”, – зазначив виконавчий директор галереї “Primus” Єгор Лєбєдєв. А керівник відділу зовнішніх зв’язків НРЦ «Джерело» Олена Замойська висловила сподівання, що на аукціоні вони зможуть зібрати достатню кількість коштів необхідних на потреби «Джерела». Хоча будуть задоволені навіть якщо вдасться продати лише 2-3 картини. Адже вартість представлених робіт вимірюється в тисячах умовних одиниць.
Стосовно організації мистецької частини аукціону «Мистецтво небайдужих» її куратор Анна Сидоренко повідомила, що художників, які бажають надати на аукціон власні твори, значно більше, ніж вони можуть прийняти. Та й окремі з тих, хто ввійшов у список митців-благодійників, подали на аукціон по дві картини.
„На аукціоні представлені всі львівські „вершки”, хоча цей список міг би бути в 2-3 рази більшим”, – зазначила мистецтвознавець Наталія Космолінська.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ